Varför är vaxning bättre än rakning?

Många använder rakhyvel första gången de ska ta bort oönskat hår och många fortsätter med denna metod. Rakhyvlar är praktiska och tar bort håret snabbt och enkelt. Även om rakhyvlar har många fördelar finns det andra metoder som kan vara bättre. Vaxning tar visserligen lite längre tid än rakning men då slipper du behandla igen upp till fyra veckor. Därmed sparar du både tid och pengar. Låter detta intressant? Läs vidare om du vill få mer information om varför vaxning kan vara rätt val för dig.

1. Hårstråna blir mjukare efter vaxning än efter rakning*

Vaxning tar bort hårstråna från rötterna i stället för att bara skära av dem. Hårstråna växer då tilbaka utan de vassa toppar som rakning kan medföra. Det är nämligen de vassa topparna på hårstråna som ger den stubbiga känslan så snart håret börjar växa ut igen. På grund av detta varar det silkeslena resultatet längre om du vaxar i stället för att raka.

*Gäller vårt utbud av Veet® vaxremsor.

2. Inåtväxande hårstrån

Inåtväxande hårstrån kan uppstå efter all typ av hårborttagning, men det är särskilt vanligt efter rakning. Risken för inåtväxande hårstrån ökar vid rakning mot hårets växtriktning. Det är därfor viktigt att raka i rätt riktning. De vassa topparna på hårstråna växer nedåt, in i huden, i stället för utåt. Det kan göra att svarta prickar syns under huden, eller i värsta fall att du får utslag efter rakningen med hudrodnad och svullnader.

3. De nya hårstråna blir mjukare efter vaxning

Det finns en gammal myt om att vaxning gör att hårstråna blir grövre, men det är helt enkelt inte sant. Om det vore sant skulle skönhetssalongerna vara fulla av män som fick sina huvuden vaxade! Den här myten kan ha uppstått på grund av att vaxning drar upp även de allra kortaste hårstråna. Efter några vaxningar kommer alla hårstrån därmed att vara lika långa och i samma växtfas (vilket faktiskt bara är bra, eftersom du då får med alla hårstrån varje gång). Faktum är att vaxning (att dra ut hårstråna från rötterna) snarare kan försvaga stråna så att de blir tunnare med tiden. Alla hårborttagningsmetoder har sina för- och nackdelar, men det viktigaste är att du väljer den metod som passar dig bäst. Varje kropp reagerar individuellt på olika behandlingar, så prova flera metoder innan du bestämmer dig. Fundera över för- och nackdelarna och prova våra Expert eller Pure vaxremsor som är enkla att använda. Det är inte vara svårt att få slät och silkeslen hud.