Är rakning bästa metoden för hårborttagning?

De flesta av oss är vana vid att använda rakning som en snabb och bekväm metod för hårborttagning.

Det finns flera olika alternativ för hårborttagning som lämpar sig bättre för vissa kroppsdelar än rakning och eventuellt även passar bättre i din vardag. Veet erbjuder ett antal produkter för olika behov (se översikt här).

Dessa alternativ ger dig möjlighet att hålla önskade delar av kroppen lena och släta längre och minskar inåtväxande hår, skärsår och stubb.

Vill du veta mer? Låta dig inspireras av nedan tips och råd:

Silkeslen hud längre?

Det kan ta längre tid att använda vax eller hårborttagningskräm än rakning. Fördelen är dock att resultatet varar längre. Veet vaxprodukter ger slät hud i upp till 28 dagar. Ett toppentips: vem vill inte ha sommarlena ben under semestern. Här hittar du en översikt av våra vaxprodukter.

Minska inåtväxande hår?

Inåtväxande hår kan uppstå med alla hårborttagningsmetoder, men det är vanligare vid rakning än vaxning. Inåtväxande hår i bikiniområdet går att minska genom att använda Veet hårborttagningskit för bikiniområdet. Dessutom minskar du risken för skärsår i extra känsliga områden.

Mjukare hårstrån efter vaxning?

Vid rakning skärs hårstråna av vid hudytan. När du tar bort hår med vax avlägsnas håren istället från rötterna vilket gör att hårstråna får en mjukare återväxt. Om du inte har provat vaxning ännu rekommenderar vi våra vaxremsor för olika delar av kroppen. De är enkla att använda och vi har produkter som lämpar sig för olike hudtyper.

Minskar vaxning hårväxten?

Många tror att hårstråna blir tjockare när de växer ut efter vaxning. I själva verket blir de tunnare men det krävs regelbunden användning under längre tid. Upprätthåller du en vaxningsrutin, ungefär varannan vecka, blir hårstråna finare och hårborttagningen allt lättare med tiden.