Vilka olika stilar finns inom bikinivaxning?

När sommaren alltid är runt hörnet (åtminstone i våra huvuden!) är det aldrig fel att tänka på olika baddräkter och bikinis – och vad som ska finnas under. Vilken stil du ska ha är helt och hållet upp till din personliga smak och olika stilar passar olika människor. Vi har satt ihop en händig guide för att hjälpa dig tyda de där menyerna på salongen eller för att ge dig några idéer på stilar att prova hemma med lite hjälp av Veet!

Bikini

Den vanliga bikinivaxningen är helt enkelt att “snygga till” och ta bort allt hår som kan synas när du använder en bikini – så från låren och precis utanför troslinjen samt även från toppen av det som kan synas ovanför midjebandet.

Förlängd Bikini

Denna tar bort allt hår som tas bort med den vanliga bikinivaxningen men går djupare runt benen och formar det mer som en triangel genom att ta bort mer från toppen. Detta är bra för de som vill ha kvar sitt hår men som vill få det att se mer prydligt ut.

Fransk Vaxning

Denna tar allt hår från framsidan, inkluderat de mer intima delarna, och lämnar endast en “landningsbana” längst upp. Detta vax rör inte de bakre områdena så det är perfekt för dem som vill se fina ut framtill utan att ta bort något hår bak.

Brasiliansk

Denna påminner väldigt mycket om fransk vaxning då det tar bort det mesta av håret framtill och lämnar en smal remsa eller triangel - men denna tar även allt hår från de bakre partiet. Detta är en perfekt stil vid användandet av en string-bikini då inget hår kommer synas varken fram eller bak.

Hollywood

Denna är så pass långt du kan gå med bikinivaxning och det är stilen att gå efter om du inte vill ha något hår kvar alls där nere då du tar bort allt hår - både fram och bak.

 

Bikinivaxning hemma

Stilar som brasiliansk vaxning och Hollywood bör lämnas till de professionella eftersom fler väldigt intima områden är inblandade. Men de mindre extrema stilarna kan uppnås med bra resultat hemma. Veets bikini-vaxremsor är perfekta för att ”städa upp” området när vaxet och remsan används tillsammans. Efter att du värmt upp vaxet i dina händer applicerar du det på området och drar bort det med den enkelt greppbara fliken och tar bort håret tillsammans med remsan. Dessa kan klippas för att passa din kropps former så att du kan få den perfekta vaxningen för din bikinilinje. För en mer bastant hårborttagning är EasyWax™ Roll-on-system ett verktyg som både värmer och applicerar vaxet åt dig genom att använda en specifik bikinilinje-applikator. Det varma vaxet är ett utmärkt alternativ eftersom värmen öppnar upp dina porer så att hårstråna kan avlägsnas snabbt och smidigt – vilket gör det hela mycket lättare och mer bekvämt. Du kan applicera vaxet exakt där du vill så att du endast tar bort hår där du vill och sedan använda de tillhörande tygremsor för att ta bort vaxet och håret - vilket gör dig sommar-redo (hur långt bort den än är!)