Vaxa Hemma Med EasyWax Roll On Kit

Vaxa hemma med EasyWax Roll On Kit

Vaxning brukade betyda två saker – ett dyrt besök på salongen eller ett galet experiment som förmodligen innehåller en eller flera av följande: en mikro, varmt vax, ett elektriskt värmekärl, hopp, tårar och mänsklig uppoffring. Turligt nog hör de sakerna till historien tack vare produkter som EasyWax™ elektrisk roll-on Kit, en allt-i-ett produkt som värmer vaxet och som fungerar som en applikator som ger en slät och jämn spridning.

Fördelar

Den här metoden är en typ av epilering, vilket innebär att håret tas bort från roten istället för att bara det som syns ovan huden tas bort. Det tar cirka fyra veckor för håret att växa ut och synas igen, till skillnad från rakat hår som syns efter 2-3 dagar, och när de växer ut kan du märka att de är mjukare och finare än innan. Att dra ut håren vid roten kan också göra så att återväxten blir svagare med tiden.

Så gör du

För att använda EasyWax™ elektrisk roll-on Kit: fyll applikatorn med vax och sätt i den i dockan (inga extra batterier behövs alltså) och låt vara i tjugo minuter tills vaxet har smält. Sen applicerar du det på de områden du vill ta bort hår ifrån. Patronen har ett rullhuvud för att se till att vaxet kommer ut i ett slätt och jämnt lager. Ta sedan en av tygremsorna och lägg på vaxet, låt det vila i några sekunder innan du drar bort remsan i riktning mot håren. Använd de Perfect Finish våtservetter som följer med i förpackningen för att få bort överblivet vax. Om våtservetterna är slut kan du använda bebisolja och bomullsbollar. Om något hårstrå lyckats med att hålla sig kvar så kan du plocka dem försiktigt med en pincett; vi rekommenderar inte att du vaxar samma område två gånger.

Tips

För att få bästa resultat hjälper det att exfoliera dagen innan. Du kan också skölja området med varmt vatten och torka det försiktigt precis innan vaxningen. Detta tar bort en del av den olja som finns i din hud och som kan försämra att vaxet får grepp och det hjälper också till att öppna porerna så att håret släpper mycket enklare. Vaxning minskar risken för inåtväxande hår, men det finns fortfarande en risk så vi rekommenderar att du undviker att ha tighta kläder på de vaxade områdena - i alla fall en stund.