Varm, kall eller orientalisk vaxning?

Som du säkert redan vet är vaxning när håret dras upp från roten genom användning av vax som är gjort på harts, bivax och olja. Vaxning kan vara bra för alla som har ont om tid. Om du är ny på området kan vaxning kanske kännas överväldigande tills du upptäcker vilken teknik som fungerar bäst för dig. Låt oss ta en titt på för- och nackdelarna med orientalisk, kall, och varm vaxning. När du väl har läst klart kommer du vara redo att slappna av medan du vaxar!

 

Fördelar med Varm Vaxning

Att göra en Varm vaxning innebär att smällt vax sprids ut över huden. När det väl svalnar, gjuter vaxet sig själv på håret då det torkar innan de sedan dras bort från huden. Hettan från vaxet öppnar upp porerna och löser upp hårrötterna vilket gör det lättare att avlägsna än kalla remsor. Varm vaxning kan även fungera utmärkt för män som tenderar att ha fylligare hår med tjockare rötter. Eftersom det gjuter så bra på huden, behövs varmt vax inte appliceras flera gånger.

 

Nackdelar med Varm Vaxning

Det kan ta ett tag att uppnå rätt konsistens när man hettar upp vax. Varmt vax har också en långsammare process än orientalisk eller kall vaxning, då vaxet tar längre tid på sig för att kylas ner och sätta sig på huden. Hur som helst, temperatur är väldigt viktigt när det kommer till att uppnå den bästa effekten. Som tur är underlättar Veet EasyWax™ elektrisk roll-on processen väldigt mycket genom att värma vaxet till rätt temperatur varje gång.  Med Veet Roll-on kan du till och med spara tid genom att slippa kolla temperaturen, återuppvärma vaxet eller vänta tills det svalnar om det är för varmt. Om du gillar det konventionella sättet att applicera varmt vax behöver du en spatel för att applicera det. Detta kan vara svårt att göra på mindre områden som bikinilinjen.

 

Fördelar med Kall Vaxning

Kall vaxning är ofta för-applicerat på remsor. De här remsorna är smidiga att använda då det är väldigt lite kladd och remsorna är lätta att slänga. Det kan även vara ett bekvämt sätt at vaxa under de varma sommarmånaderna. Det finns en mängd olika varianter av vaxremsor som är kända för deras fuktgivande egenskaper och de kommer i många storlekar för att passa olika delar av kroppen.

 

Nackdelar med Kall Vaxning

Kall vaxning fungerar inte lika bra på kort hår. På grund av detta behöver en kall vaxremsa ibland appliceras flera gånger om du missar ett hårstrå första gången. Repeterad vaxning kan orsaka irritation och torrhet i huden. Som tur är innehåller Veets hårborttagningsvax en extremt närande ingrediens som hjälper till att lugna huden medan du vaxar.  Den innehåller sötmandelolja som är känd för dess lugnande egenskaper och kan göra underverk på känslig hud.

 

Fördelar med Orientalisk Vaxning

Orientalisk vaxning, även känd som “sugaring” eller “Persisk vaxning”, är en urgammal metod som inte brukar vaxremsor. Vaxet formar ett lager över huden som dras av i motsatt riktning mot hur håret växer. Orientalisk vaxning upplöses i vatten och kan enkelt tas bort från huden. Denna typ av vaxning torkar inte helt och hållet så det varken droppar eller spills när det appliceras på huden. Orientalisk vaxning innehåller en hög koncentration socker vilket förhindrar bakterier från att utvecklas i vaxbehållaren.

 

Nackdelar med Orientalisk Vaxning

Orientalisk Vaxning kan vara smärtsam för någon med känslig hud då det kan uppstå utslag, inåtväxande hårstrån eller rödhet. Det tjocka vaxet är ofta kladdigt att använda eftersom det måste upphettas först. Det kan krävas en del träning för att få denna typ av vaxning rätt – det behöver vara en rätt tjock konsistens för att det ska fungera på rätt sätt.

Varje vaxningsteknik har sina för- och nackdelar. Orientalisk vaxning är kladdig men brukar vara mindre smärtsam. Varm vaxning är utmärkt för borttagning av tjockare hårstrån men processen är längre än kall vaxning. Kall vaxning kan gå snabbt men tenderar att orsaka mer hudirritation. När det kommer till vaxning finns det, som du kan se, flera olika val för att passa alla. När du väl har bestämt dig vilket sort som fungerar för dig försök använda vaxningen som ett sätt att stressa av från en hektisk dag.