Varför välja vaxning framför rakning?

Varför välja vaxning framför rakning?

Det är troligt att du har använt rakhyvlar den största delen av ditt liv, då detta var säkert det bästa du hade att välja på just då, men det finns mycket att vinna på att undersöka andra alternativ. Vaxning tar lite längre tid men det faktum att du slipper gå igenom processen lika ofta betyder också att du kommer att spendera mindre tid och pengar på det i längden. Här nedan tar vi ta en titt på praktiska skäl till varför vaxning är bättre val.

Vaxade hårstrån är mjukare när de växer tillbaka (än rakade)

Detta beror på att vaxade hårstrån är borttagna från roten, till skillnad från att ha blivit avskurna, och växer inte tillbaka med en hård spetsig kant som man får av rakning. Det är de avskurna hårstråna som ger den där raspiga ytan kort efter rakning, så genom att undvika detta har du mjuka ben längre.

Inåtväxande hårstrån

Detta är något som kan hända vid alla typer av hårborttagning, men det är särskilt vanligt vid rakning. De skarpa ändarna tränger in i huden i stället för att växa ut ur den. Detta kan i bästa fall resultera i ‘underväxt’, som mörka prickar under huden, och i värsta fall kan visa sig som rak-eksem och resultera i irriterad knölig hud.

Vaxade hårstrån blir mjukare med tiden

Det finns en gammal hörsägen som säger att vaxning gör återväxten grövre men det är inte sant. Om det vore sanning borde vi se mycket fler män som ville vaxa flinten på sina huvud på salongerna. Orsaken till denna osanning kan vara att vaxning gör så att även de små håren rycks upp, så efter ett tag hamnar alla hårstrån i samma cykel och växer i samma takt. Detta är bra eftersom det garanterar att du får med alla på samma gång! Faktum är att epilering, att dra ut håret från roten, kan försvaga dem vilket betyder att håren blir glesare med tiden.

Den hårborttagningsmetod som passar dig bäst är alltid den metoden för hårborttagning som är bäst för dig. Allas olika kroppar reagerar lite olika till olika behandlingar, så testa några av metoderna innan du bestämmer dig för en. Väg för- och nackdelar och ta en titt på Veets olika produkter för att få en översikt av vilka alternativ som finns där ute. Mjuka och lena ben är inte långt borta.