Vad är skillnaden på varmt och kallt vax

Vad är skillnaden på varmt och kallt vax?

När det kommer till vaxning, finns det två distinkta typer; varmt vax och kallt vax. Skillnaden mellan dem förklarar nästan sig själv då båda typer är gjorda av liknande substanser men används för två olika tekniker.

Varmt vax

Det här är en behandling som man oftast ser i salonger och involverar att vaxet värms upp så det kan appliceras på huden. När det börjar att stelna drar det ihop sig och griper tag i håret. I den här metoden låter man antingen vaxet stelna och dras bort i ett skede eller så använder man en remsa som appliceras och dras bort tillsammans med håret.

Kallt vax

Kallt vax fungerar på väldigt liknande sätt men kommer ofta förbehandlat på färdiga remsor. De är ett bra alternativ för hemma-vaxning, då de enkelt värms upp. Genom att gnugga dem mellan dina händer, värms vaxet upp till rätt temperatur genom värmen av din kropp, vilket gör att det kan gripa tag i håret när vaxet dras bort.

Fördelar

Varmt vax

 

Kallt vax

Värmen kan göra proceduren behaglig och öppnar upp porerna så håret dras bort utan motstånd.

 

 

Kan användas överallt, precis när du behöver dem – inget behov av ett vägguttag eller en mikrovågsugn finns.

Du kan själv bestämma storleken på ytan där du vill vaxa, så du kan forma de olika zonerna.

 

 

Hela processen går mycket snabbare.

Varmt vax kan nu enkelt användas utan att man behöver gå till en skönhetssalong.

 

Den här metoden är mycket effektiv, med väldigt lite avfall.

 

Nackdelar

Varmt vax

 

Kallt vax

Kräver träning och en uppbyggande teknik för att fungera rätt.

 

 

Om remsorna inte används korrekt kan röda bulor och inåtväxande hår uppkomma.

 

Om du använder en mikrovågsugn för att värma vaxet, kan det ta sin tid och övning för att hitta rätt temperatur.

 

 

Passar inte för väldigt kort hår.

 

Salongsbehandlingar för varmt vax kan vara väldigt dyra.

 

Det kan behöva användas många remsor för stora områden.

 

Som vi kan se, finns de flera olika saker att ta med i beräkningen när du väljer vad som är rätt för dig. Oavsett om du väljer det varma vaxet eller det kalla vaxet så har Veet en lösning för dig.  

Varmt vax brukade vara någonting du behövde gå till salongen för då hemmalösningen behövde värmas upp med dyra apparater eller genom den kladdiga och riskfulla processen över spisen. Veet utvecklade EasyWax Electrical Roll-On System för att övervinna dessa svårigheter. Apparaten värmer automatiskt upp vaxet för dig, så allt du behöver göra är att sätta in vaxpatronen, koppla i och vänta i tjugo minuter för vaxet att smälta för att sedan sprida ut det över de områdena du vill ta bort hår ifrån. Sedan tar du remsorna som du har tillgängliga, sätter på dem på vaxet och drar sedan bort dem tillsammans med håret! Denna behandling kan ge ett perfekt resultat hemma - med minimal ansträngning. 

Så vad du än föredrar kan du alltid förlita dig på att Veet åtminstone gör processen att välja, till en smärtfri process.