Vad är hårborttagningskrämer och hur fungerar det

En kräm som tar bort hår utan försiktigheten som krävs vid rakning eller processen med vaxning kan verka för bra för att vara sant. Forskningen runt dem har pågått länge och gjort att man kan förbättra produkterna. Hårborttagningskrämer erbjuder ett snabbt, bekvämt och säkert sätt att ta bort oönskat hår på hemmaplan. Sättet som hårborttagningskrämer fungerar på är att de bryter ner keratin-strukturen – proteinerna av håret. Detta gör att håret effektivt tunnas ut och löses upp tills de är svaga nog att brytas sönder när krämen torkas bort. Krämerna innehåller vanligen några alkaliska kemikalier som är formade för att bryta ner dessa proteiner men även för att vara säkert för din hud. Olika hudtyper har såklart olika grader av känslighet, så det är viktigt att välja rätt för dig och att prova lite av krämen på ett litet område av din hud innan du försöker ta bort större områden av hårväxt. Användning av hårborttagningskrämer, istället för rakning, erbjuder flera fördelar.

Fri från stubb längre

Hårborttagningskrämer löser upp håret precis under ytan av huden, till skillnad från rakning som skär av håret precis ovanför hudytan. Detta betyder att du blir fri från stubb i upp till fyra dagar.

Mjukare, finare hårstrån

Med rakning blir håret skuret rakt av vilket gör att ändarna är klippta kantigt. Genom processen att håret löses upp ges håret en avsmalnande topp vilket känns mjukare. Med tiden kan du även märka att ditt hår som växer ut på nytt är finare än det var – såklart inte lika fint som det blir med vaxning men definitivt en klar förbättring!

Snabb och smärtfri

Detta är kanske den mest uppenbara och viktigaste fördelen med hårborttagningskrämer. Det är en så pass lätt process att det kan göras i duschen, eller precis före, och kräver liten till ingen ansträngning. Eftersom du inte hanterar rakblad är risken för smärta helt borta och utslag från rakning hör till historien. Så om du önskar att vara fri från stubb, men finare hår och med minimal ansträngning och smärta, sätt ner rakhyveln och prova en hårborttagningskräm istället för att se fördelarna på egen hand.

Hitta Veet Hårborttagningskrämer här