Typer av har

Typer av hår!

Det finns flera skillnader mellan människor och andra däggdjur. Det finns dock ett karaktärsdrag som vi delar med våra ”pälskusiner” och det är hår. Även om lystern, densiteten och fördelningen varierar från person till person (och från djur till djur) kvarstår faktumet att vi vid någon punkt i våra liv kommer att utveckla hår på kroppen. Vissa omfamnar sina pälsar, andra inte. De flesta människor vill förr eller senare göra något åt håret. Här ser vi på hur hårdensitet, fördelning och lyster skiljer sig på kroppen, varför det uppstår och vad man kan göra om man vill ta bort hår.

Vad är hår gjort av och hur uppstår det från början

Människors hud är täckt av folliklar som producerar proteintrådar; hår. Oavsett kön, får de flesta människor, från en tidig ålder, vellushår som är fint och ljust i färgen. Androgent hår, som håret på kroppen ofta kallas, uppstår ofta i puberteten och är resultatet av att det första håret omformas till terminalhår hår (tjockare, mörkare hår). Med detta sagt, kan mängden androgener (hormoner) som någon har säga hur mycket terminalhår som produceras. Det är därför män brukar få mer hår på kroppen än kvinnor. Mänskligt hår, var det än sitter på kroppen, följer en tillväxtcykel som innefattar tre stadier: anagena (uppväxt-stadiet), katagen (övergångsstadiet) och telogen (växandet avtar och hår faller av).

Hår på huvudet och resten av kroppen

Den anagena fasen för hår på kroppen är normalt sätt 30-45 dagar, en betydligt kortare period än håret på huvudet. Anledningen till att den anagena fasen är olika på olika ställen av kroppen beror främst på att hår har olika funktioner. Håret har alltså olika uppgifter på olika platser. Ögonbrynen, till exempel, håller svett borta från att komma in i ögonen och behöver därför ha en viss längd och tjocklek (densitet).

Hur man får bort överflödigt hår

Nu när vi har gått igenom forskningen, låt oss se på hur oönskade hårstrån kan tas bort där det behövs. Olika tekniker för hårborttagning kan vara effektiva för olika typer av hår på kroppen.

Ben

Ben är ibland den första kroppsdelen som vi tänker på när det kommer till hårborttagning, speciellt när solen är framme. Då detta kan vara en ganska stor yta att hantera, kan Veet In Shower Hair Removal Cream vara en bra lösning. Krämen kan enkelt appliceras i duschen och fungerar på så lite som fem minuter. Den lämnar din hud len i upp till dubbelt så lång tid som rakning, vilket betyder mindre tid spenderat på att ta bort de där oönskade hårstråna och mer tid för att leta efter solklänningar. Var alltid noga med att läsa instruktionerna innan du applicerar krämen.

Bikinilinjen

Hårväxt runt bikinilinjen kan vara frustrerande, speciellt under sommarmånaderna. Alla vill inte ha hår som sticker ut när de ser glamorösa ut på stranden. Eftersom det här området brukar vara känsligt, kan Intense Pulse Light (IPL) vara ett mindre smärtsamt och en mer långvarig lösning jämfört med vaxning. Istället för att hela tiden gå till salongen, kan Veet Infinity Silk Pro vara en mer prisvärd och praktisk form av hårborttagning, alltid bekvämt och privat i ditt eget hem på så lite som tio gånger. Denna säkra apparat fungerar genom att den skickar korta ljusvågor till hårfolliklarna i det önskade området. Kom ihåg att följa instruktionerna för bästa resultat.

Armhålor – varmt vax

Håret i armhålorna har nyligen varit ett hett ämne i mode-debatten. Inte bara har man diskuterat åldersfrågan, om man ska eller inte ska ta bort håret och även nya trender och färger har debatterats. För er som älskar att känna er lena under armarna, kan Veet Easy Wax Roll-On vara svaret på era frågor. Detta kit är enkelt att användas, ser till så att vaxet sprids jämnt och kan ge dig upp till 28 dagars lenhet. Det kan användas på all typ av hud och tar endast 20-30 minuter att förbereda. Prova Veet Easy Wax Roll-On Refill – Bikini and Underarm, det lilla roll-on huvudet är utformat för att göra hårborttagningen på bikinilinjen och i armhålorna lättare och mer exakt! Vaxet är gjort av samma ingredienser som salongsvax och när du tar bort hår från roten blir du silkeslen i upp till fyra veckor. Den rätta metoden för hårborttagning för dig kan variera när det kommer till olika delar av ditt hår. Som tur är finns det fler alternativ tillgängliga för dig varje dag. Är du osäker, kom då alltid ihåg att titta på förpackningen till Veets produkter för att se vilka produkter som passar till vilka områden. Du behöver inte gå till salongen en gång i månaden för att ha ” ‘Hairway to Heaven”, Veet ger dig salongsliknande resultat från bekvämligheten av ditt eget hem.