Tips vid plockning av ogonbryn

Tips vid plockning av ögonbryn

Ögonbryn ska aldrig underskattas - som en mycket viktig funktion för ansiktet, har ögonbrynen kraften att ändra utseendet på ditt ansikte och din look. De ramar in ansiktet och framhäver dina ögon. Följ vår guide för att få de naturligt definierade ögonbryn du har letat efter och en stil som passar dig.

Hitta din perfekta form

Till att börja med kan du ta reda på var dina ögonbryn bör börja genom att hålla en penna upp mot sidan av näsan och markera den punkt där de ska börja. Lägg pennan i en linje upp från samma punkt vid näsan mot ögonvrån för att se var dina ögonbryn ska sluta och för bågen; som bör vara högst där pennan från näsan passerar över kanten av pupillen.

Det perfekta formade ögonbrynet som passar dig beror på formen och dimensionerna av ditt ansikte. En plattare panna kommer att ge en illusion av ett kortare ansikte och för en högre panna, kan kantiga ögonbryn fungerar bra för att definiera och framhäva kindbenen.

Ta bort oönskade hår

Det finns många olika sätt att ta bort oönskat hår för att skapa den perfekta ögonbrynsformen. Vaxning är ett mycket vanligt sätt; likaså trådning, men dessa tekniker kan vara svårt att behärska och kan i längden bli dyrt eftersom de är bättre att låta ett proffs göra det. Om du letar efter en enkel hemmalösning, varför inte prova den nya Veet Sensitive Precision™ Beauty Styler.

Med ett munstycke speciellt utformad för ögonbryn, gör den elektriska trimmern att du noggrant kan trimma och ta bort oönskat hår och få de definierade ögonbrynen du vill ha, och allt detta i bekvämligheten av ditt eget hem. Huden kommer inte att kännas öm och du behöver inte vara rädd för att skära dig själv eftersom bladen inte kommer i kontakt med huden. Det medföljer även en kam som du kan fästa på enheten för att säkerställa att du trimmar alla hårstrån till samma längd. Den är väldigt enkel och lätt att använda.

Kom ihåg att ta ett steg tillbaka flera gånger för att få rätt perspektiv på hur hela ansiktet ser när du tar bort hår. Efter trimning, avsluta med att borsta ögonbrynen uppåt.

Fylla i dina ögonbryn

Nu när du är nöjd med formen, hur är det med djupet? Har du glesa ögonbryn kan du använda smink för att fylla i dem. Ögonbrynspennor eller skugga är bra för att fylla i eventuella glipor mellan hårstråna. Vanligtvis kommer bågen och svansen på brynet vara mest definierade, och även de mörkaste, så dessa är stora delarna att börja med. Den inre delen, mot mitten av ditt ansikte ska se mer mjuk och naturlig ut.

När du använder en penna, välj en färg som liknar din naturliga hårfärg och fyll i de tomma områdena med små, lätta rörelser. Blanda in ordentligt så att färgen inte är alltför intensiv. Om du vill använda skugga i stället; använd en vinklad borste för att applicera skuggan i riktning mot hårväxten för en skarp, exakt linje. Använd sedan en ren mascaraborste för att jämna ut färgen över dina ögonbrynsstrån efteråt. Detta kommer att ge dig en mer naturlig look. Du kan fortsätta att lägga på skugga och borsta ut tills du är nöjd med din look. När du är klar, håll dem på plats med en ögonbrynsgel.

Oroa dig inte om dina ögonbryn inte är helt identiska när du är klar, och försöka inte göra om dem - kom ihåg ögonbryn är systrar, inte tvillingar, så de fortfarande kan se vackra ut tillsammans, även om de inte är exakt likadana.