Tips och råd för hårborttagning: ansikte

Alla har hår i ansiktet, men det blir endast ett problem när det påverkar ens självförtroende. Som tur är finns det flera sätt att hantera detta, och olika saker fungerar olika bra på särskilda områden av ansiktet.

Här kommer våra tips för hårborttagning i ansiktet:

Vaxning:

Det här är en väldigt vanlig teknik och kan användas på många delar av ansiktet. Att vaxa ögonbrynen är en vanlig del av mångas skönhetsrutiner. Det kan även göras på överläppen, hakan och på kinderna. Du kan betala för att en skönhetsexpert ska ta bort håret på en salong, men det kan betyda att du måste vistas bland folk med temporära röda märken i ditt ansikte, när det är lika lätt (och antagligen mycket billigare) att göra det avskilt i ditt eget hem. Veet har tagit fram Facial EasyGrip Ready-to-Use Wax Strips för precisionen du behöver på den känsliga huden i ditt ansikte. Dessa kan ge dig upp till fyra veckors len hud.

Trådning:

Trådning är en annan metod som är väldigt populär i flera olika delar av ansiktet, speciellt ögonbrynen. Om du inte är någon expert själv, lär du dock behöva en utbildad skönhetsexpert som kan göra det åt dig. Som tur är betyder inte detta alltid en tur till skönhetssalongen då det idag finns drop-in med trådning i de flesta gallerior och skönhetsaffärer. Trådning är väldigt precist då du kan ta bort ett hårstrå i taget (såväl som en hel rad åt gången) vilket gör det till en utmärkt metod för att forma ögonbrynen.

Blekning:

Den här metoden kan användas på mörka hår på överläppen, så att det inte syns lika tydligt. Applicera den speciella ansiktsblekningen hemma och ta bort det med kallt vatten efter tio minuter. Med den här tekniken finns det ingen risk för inåtväxande hårstrån eftersom du inte tar bort hårroten. Det betyder dock att ytan inte kommer att vara helt len och hårlös. Håret kommer fortfarande finnas där, endast mindre synligt. Men det finns risker när det gäller blekning vilket många människor finner frånstötande. Det är viktigt att vara medveten om kemikalierna som är involverade i blekningen och att läsa instruktionerna mycket noggrant innan användning.

Plockning:

Det här är en ganska långsam process som involverar användningen av pincett för att plocka ett hårstrå i taget. Det kan vara smärtsamt men är väldigt precist när du försöker ta bort det där enstaka överblivna hårstrået! Det är ett bra metod om man vill ta bort något enstaka hårstrå som man missat under vaxning exempelvis. Investera i en bra pincett, då billigare sorter gör processen mycket svårare!

Och där har vi fyra av de vanligaste sätten att ta bort oönskat ansiktshår. Det är värt att ta sig tid och prova dem alla för att se vad som funkar för dig, och inom kort kommer du vara fri från hår och stråla med självförtroende!