Tar Du Bort Har Pa Vintern?

Tar du bort hår på vintern?

Det blir mörkt tidigare, klockarna har ställts tillbaka och sommarklänningarna har packats ner. Just nu är det bara långarmade tröjor, tjocka strumpbyxor och tjocka koftor som gäller. Eftersom vi packar in kroppen i kläder under vintern kan det vara frestande att hoppa över en del av skönhetsrutinen. Det finns en del självklara fördelar med detta, men även några nackdelar. Låt oss gå igenom listan om man ska låta vinterpälsen växa ut eller ej.

Ska jag fortsätta vaxa på vintern?

MOT

Du sparar pengar på att inte behöva gå till salongen och göra vaxningen.

FÖR

Vaxning exfolierar och främjar förnyandet av hudceller vilket gör att huden inte lika lätt blir torr.

MOT

Du vill ha en paus från den obehagliga känslan.

FÖR

Du blir inte frestad att raka för att snabbt snygga till vilket skulle förstöra allt det goda som vaxningen har gjort.

MOT

Håret kan hjälpa dig att hålla värmen!

FÖR

Du behåller den lena huden du har jobbat så hårt med under sommaren.

 

 

FÖR

Du är alltid redo att sätta på dig en klänning och följa med på en spontan vinterfest!

Det finns ingen anledning att känna att du inte kan vaxa över vintern eftersom det finns några enkla och snabba lösningar som får dig att må och se bra ut. Istället för att bege dig till salongen kan du få lika bra resultat hemifrån med Veet Vaxremsor eller Easy Wax varmt vax-system. Genom att regelbundet vaxa, även under vintern, kan du vara säker på att håret håller sig fint och mjukt tills det är dags att visa benen och underarmarna igen.

Ett stort problem under vintern är att huden blir torr och folk försöker att återfukta frenetiskt. Faktum är att smörja in sig med återfuktande kräm ofta är meningslöst eftersom det fastnar på död hud och blockerade porer. Vaxning hjälper till att återfukta dina hudceller och håller din hud exfolierad så att hudkrämen kan komma åt där den behöver.

Vaxning kan kännas lite mer under vintern vilket beror på att kroppen drar sig samman i kyla - och det gör även dina hårsäckar. De håller hårt i håret och kan därför kännas lite mer när håret dras ut. Ett väldigt enkelt sätt att minska risken för smärta är att duscha eller bada i varmt vatten innan behandlingen. Detta hjälper huden att slappna av och öppnar upp dina porer vilket kan minska smärta och obehag från vaxningen avsevärt, men kom ihåg att områdena du vaxar måste vara helt torra innan du applicerar vaxet.

Det var våra tips för hur du kan fortsätta med din hårborttagningsrutin även under vintern och behålla fördelarna året runt.