En present till dig: Ta hand om din hud i jul

En present till dig: Ta hand om din hud i jul

Med stressen av julen som närmar sig är det viktigt att hitta tid för sig själv – och låt oss vara ärliga: vem har råd med en hel spa-helg denna tid på året?

Här är våra tips på hur du kan ta dig tid för dig själv och ta hand om dig själv från bekvämligheten av ditt eget hem. Tro oss – din kropp (och huvud) kommer tacka dig.

  • Gör din egen hårmask

Det finns så många olika typer av hårmasker att välja på, men eftersom det snart är jul kan du prova den här festliga kanel-masken för att komma i julstämning:

Tillsätt en halv kopp honung med en halv kopp olivolja och två matskedar pulver i en skål. Blanda allting tills det är tjockt och lent. Applicera masken på fuktigt hår, sätt upp håret i plastfolie och låt julens under verka i några timmar om det är möjligt[1].

Efteråt, skölj ur masken med varmt vatten och använd sedan schampo och balsam som vanligt. Till sist, stå upp och uppskatta dina friskare, lenare och mer skinande lockar!

  • Ge dig själv en manikyr

Börja med att rengöra naglarna och ta bort gammalt nagellack med nagellacksborttagning. Peta inte på det…

Klipp naglarna i den längden du vill ha och fila med en nagelfil. Se till att du filar i samma riktning varje gång.  

Tips: Om du ska laga julskinka och annan julmat - håll dem korta.

Blöt dina händer i tvåligt varmt vatten i fem minuter. Efter det, massera in olja på nagelbanden och låt torka.

Måla som du vill! Om du vill hålla dina naglar friska ska du alltid använda ett bas-lack innan du målar dina naglar. Avsluta med ett topp-lack för att undvika flisor…

  • Drick vatten med mynta och citron

Den största trenden på Instagram just nu är vatten med smaksättning och vi har märkt att citron och mynta inte bara smakar gott, utan kommer även få dig att känna dig fräsch och reda för en veckas firande.

Allt du behöver göra är att tillsätta en halv citron och tre blad mynta till åtta delar vatten och du är klar!

  • Behandla dig själv med en vaxning

Det finns ingenting värre än att förlora tid på att skämma bort dig själv och upptäcka att dina ben behöver en vaxning när du håller på.

Se till att din hud känns len och mjuk till nyår men först: skrubba. Detta kommer avlägsna alla döda hudceller som du har på ytan och se till så att du får den absolut bästa vaxningen.

Applicera Veet Spawax på dina ben som instruktionerna på förpackningen säger. Den innehåller lila liljor och sockerfikon som inte bara doftar gott utan även hjälper dig skapa den där bortskämda spaupplevelsen som skingrar tankarna om allt du behöver göra inför julen.

  • Ta ett bad

Hur kan vi sätta ihop en lista för att skämma bort dig själv utan att inkludera ett bad?

Så, ge dig lite tid för dig själv i år. Vi lovar att du kommer vara glad att du gjort det när kaoset på julmorgonen infinner sig.