Stanna ute på sommaren

Stanna ute på sommaren

Långa dagar, varma nätter och sol: många människor säger att sommaren är deras favorittid på året, när naturen blommar och vi får chansen att spendera mer tid utomhus. Men medan många av oss njuter av den varma temperaturen under sommarmånaderna, betyder det även några prövningar för din hud - från hårborttagning till solexponering. Även om det alltid är viktigt att vara försiktig när det kommer till att låta ens hud exponeras utomhus, finns det ingen anledning till att gömma sig i skuggan. Här är några av våra bästa tips för att förbereda din hud för sommarmånaderna och behålla en frisk skinande hy.

Älska dina lena ben

Vad är en av det första sakerna som händer när sommaren kommer? Linningen på byxorna blir kortare förstås! Det är skönt att kunna använda din sommargarderob igen, men för många personer kan torr hud vara en stötande faktor. Det finns dock saker du kan göra så dina ben inte får en chock av en plötslig exponering. Återfuktande är viktigt, speciellt efter badning. Med det i åtanke kan det även vara en bra idé att minska på långa heta duschar som kan torka ut huden. Rakning är inte alltid bra för torr hud, då det vassa bladet kan skrapa bort hudens naturliga oljor som hjälper till att förhindra torrhet. Du kanske vill utforska andra alternativ som vaxning vilket kräver mindre kontakt med huden. För bästa resultat är det bra att behålla samma metod hela året och inte endast under sommarmånaderna, så att dina ben är redo för alla olika trender som sommaren kommer med.

Gör dig redo för bikini

Det är inte bara benen som blir exponerade. Om du är på väg till stranden i sommar kanske du vill använda din nya bikini. Bikinilinjen kan vara ett känsligt område när det kommer till hårborttagning men det finns många alternativ tillgängliga som passar för känslig hud. För en sista-minuten-lösning kan hårborttagningskrämer göra underverk. Applicera krämen i duschen och avlägsna inom endast fem minuter – precis i tid för att hinna schamponera och balsamera ditt hår! Om du letar efter en mer långvarig lösning finns Veets Easy Grip vaxremsor som är specialtillverkade för att ta hand om områdena som är svåra att nå och kan lämna lena resultat i upp till fyra veckor. De kan även vara ett smart val att packa ner i ditt resebagage om du måste packa lätt. Sommaren bör vara en tid för att fira din naturligt lystrande hud. Men med allt prat om solexponering, är det viktigt att komma ihåg att UV-skydd är nödvändigt. Då kan du vara ute och känna dig säker, oavsett om du lär dig en ny sport eller hänger på stranden. Låt inte hårborttagning eller torr hud vara ett problem för dig. Med dessa tips kan du vara på väg att visa upp din lystrande och friska hud på nolltid.