Sommarkarlek

Sommarkärlek

Om du är en som föredrar att visa allt (eller nästan allt!) på stranden kanske det är viktigt för dig att se till att du är bar själv. Men då sommaren närmar sig kan det vara svårt att veta vad man kan göra för att förbereda sig för säsongen av sol, sand och badkläder.

Ben

Då väldigt få av er kommer använda fullängds-Viktorianska baddräkter kan det vara svårt att veta hur man håller benen hårfria under tiden då de är framme mestadels av dagen varje dag! Fram till sommaren kan det vara bra att överge rakhyveln för någon annan metod. Rakning har ett rykte om sig att vara den snabbaste och enklaste metoden för daglig hårborttagning men det kan vara en god idé att byta till en hårborttagningskräm. Krämen bryter ner proteinet i håret så att det bryts av precis under huden. Fördelen som den har över rakning är att den inte klipper hårstråna rakt av, vilket kan ge kliande hårda kanter. Då krämen effektivt löser upp håret får du mjukare och mindre synliga hårstrån istället stubb. Hårborttagningskrämer är väldigt snabba och enkla att använda och kan även användas i duschen, precis som med rakning.

Armhålor och bikini

Det finns en mängd olika baddräkter och bikinis tillgängliga i många olika stilar, storlekar och former så det är värt att tänka på detta när du avgör hur mycket du ska ta bort. Du vill inte trimma din bikinilinje efter ett par bikinitrosor, för att sedan sätta på dig ett par andra som avslöjar varenda enstaka hårstrå! Även om krämer är ett alternativ, är vaxning det bästa receptet för en hårfri sommar. Detta kanske betyder att du behöver låta håret växa ut under en kort period i förberedande syfte (då vaxning fungerar bäst på hårstrån över 5 mm – men kan fungera på hårstrån så korta som 2 mm), men resultatet kan även hålla i upp till fyra veckor, vilket  gör att du kan vara på semester utan att behöva oroa dig för oönskat hår. Att uppnå dessa resultat behöver inte betyda en dyr tur till salongen då du kan få utmärkta resultat från kalla vaxremsor. Våra Wax Strips with Easy Grip är speciellt designade för armhålor och bikinilinjen så oavsett hur mycket du än vill ta bort, kan du göra det i bekvämligheten av ditt eget hem! För de känsliga områdena, är vaxet speciellt framtaget med mandelolja och E-vitamin för att återfukta då den skrubbas och för att minimera obehag samt lämna din hud lika mjuk som den är len.