sokande efter vintersol

Sökande efter vintersol

Under de kalla vintermånaderna är det ibland enkelt att glömma bort känslan av solen som lyser på huden. Mellan regnet och sjunkande temperaturer kan det vara lockande att stanna i sin vintersömn vilket, som vi alla vet, kan störa din hårborttagningsrutin. Men om du är sugen på äventyr, kan vintern vara den perfekta tiden på året att få den där solen som din kropp behöver! Oavsett om du gillar att upptäcka en ny stad med bultande puls, eller sola på en strand eller ge dig själv lite välförtjänd vila och avslappning, så finns det en plats som passar dig. Här är några olika populära resmål för er som söker vintersol, och såklart, några sista-minuten-tips för din hårborttagning som får dig att skina innan du ens lyfter hemifrån.

Strandbrud

Om du prioriterar att kasta dig mot vågarna och torka på stranden i solen, kan Miami vara ett perfekt ställe för dig. Utöver att vara utsmyckad med åtta och en halv mil vit sandstrand, är stället även känt för sin hippa partyscen, sin oklanderliga stil och arkitektur, och fantastiska stränder. Miami återförenar dig inte bara med solen som du har saknat, utan också med ett livligt nattliv där du även kan visa upp din mjuka hud och dina danssteg hela natten lång!!

Stadsliv

Om du är typen som blir rastlös efter några timmar på stranden, kanske en kort stadsvisit är ett bättre alternativ för dig. Marrakech är en sprudlande turiststad året runt med härliga temperaturer som ligger på omkring 15 grader celsius under vintermånaderna - perfekt för att utforska staden utan att svettas för mycket. Du kommer hitta många saker att göra: allt från att upptäcka stadens färgstarka marknader, testa på dina arabiska danskunskaper till att bli skrubbad från huvud till tå på ett traditionellt marockanskt badhus. Vädret är perfekt för att slippa vinterjackan och stövlarna och även om en täckande klädstil generellt sätt följs i staden, kan du fortfarande se snygg ut i en sommarklänning så länge du täcker axlar och knän.

Vila och återhämtning

Ibland är det enda vi behöver att sätta upp fötterna, lyssna på ljuden från havet och fastna i en bra bok. För den som söker lugn och ro är Barbados känt för dess urval av privata semesterklubbar och spa som ger dig en chans att få en paus från vintern. Många av öns historiska koloniala byggnader har byggts om till små avskilda semesterorter: vissa med hög kvalité på restauranger, spaanläggningar och privata pooler! På en kort tur kan du upptäcka öns världskända stränder eller våga prova en av de lokala rombarerna… eller så kan du bara luta till tillbaka i din alldeles egna hängmatta!

Förberedning är viktigt

Vid alla metoder för hårborttagning rekommenderar vi att du återhämtar dig åtminstone 24 h innan du solar eller badar, så att planera i förväg är den bästa lösningen. Att komma loss från vintersömnen kanske betyder att din hud behöver lite extra kärlek och omvårdnad innan du sticker iväg. Vi rekommenderar ett varmt vax, så som Veet Spawax, vilket även kan användas på din känsliga bikinilinje.

Vaxning kan ge dig lena resultat i upp till fyra veckor, så på detta sätt behöver du inte oroa dig för något hår medan du är borta! Du kanske oroar dig för vad du ska packa, men ge dig själv tiden att göra din vaxning några dagar före du åker. Börja med att skrubba dig själv noggrant i en varm dusch. Skrubbningen hjälper till att ta bort död hud och gör det lättare för vaxet att sätta sig på varje hårstrå. Det varma vattnet hjälper även till att öppna upp dina porer, vilket gör det lättare för hårfollikeln att släppa.

Spawax tar ungefär 30 minuter att värma upp – vilket ger dig tid för en snabb pedikyr. När du väl är redo, gnid in det varma vaxet över det önskade området innan du drar bort det i motsatt riktning mot hårväxten. Upprepa om du behöver till du ser att din lena hud börjar skina igen. Efter din vaxning kan det vara bra att applicera en bra återfuktande kräm för att förminska rödhet. Fortsätt med återfuktande och du kommer vara bländande när det väl är dags för ditt plan att lyfta. Ett sista tips: det är bra att ta med sig en pincett i sminkväskan om du hittar några hårrester!

Vi hoppas att vi har inspirerat dig att bryta vintervanorna i år. Det kanske är dags att skaka ur sommargarderoben och leta upp ett flyg som tar dig till din favoritplats i solen!