Skillnaden mellan salongs- och hemmavaxning

Skillnaden mellan salongs- och hemmavaxning

Vaxning är snabbt, enkelt och ger långvarigt resultat. Du kanske inte visste att vaxning betyder att man tar bort oönskade hårstrån fån kroppen med hjälp av vax. Håret dras bort från roten vilket ger ett mer långvarande resultat än rakning. När det kommer till vaxning har du två val: du kan välja att låta en skönhetsexpert vaxa dig på en salong, eller göra det själv hemma. Oavsett vilken metod du använder, behöver inte vaxning vara en mardröm. Låt oss titta på det mest effektiva med såväl salongsvaxning som hemmavaxning. Du kanske lär dig ett och annat om att hålla de där oregerliga hårstråna borta.

Fördelar med skönhetssalong

  • Skönhetssalongen är skapad för att skämma bort dig medan du tar hand om dina estetiska behov – inkluderat utrotningen av oönskade hårstrån. Ett spa erbjuder en vänlig, intim och lyxig miljö där du får chansen att bli behandlat som en kunglighet av professionella skönhetsutbildade experter, för en rimlig kostnad såklart. På salongen kan du känna dig lugn med att vaxningen sköts av en expert med mycket erfarenhet! Det är något lugnande med att se dina ben komma ut från salongen och vara vaxade och lena. Ditt självförtroende höjs, du känner dig vacker och du är redo att använda den där nya lilla svarta klänningen!

Varför hemmavaxning?

  • Vaxning hemma är en livräddare för alla som har en tidsbegränsning och är budgetmedvetna. Veet kan hjälpa dig vaxa i din hemmiljö med vårt breda sortiment av produkter för hårborttagning. Om du inte har mycket tid över är Veets Wax Strips med Easy Grip perfekt för känsliga områden. Eller varför inte höja spaupplevelsen en aning med Veets nya Spawax Stripless Wax Warming Kit? Det finns ingen anledning att använda remsor, värm bara vaxet och applicera direkt på din hud. Vaxet doftar av lila lilja och sockrat fikon. Du kommer känna dig spa-ektakulär på nolltid och under lång tid!

DIY vaxning

  • Skönhetsexperter kommer förbereda dig för vaxning genom att rengöra och desinfektera området. Du kan göra detta i ditt badrum med vatten, tvål och, även om det inte är nödvändigt, desinfektionsservetter. När din hud väl är torr, applicera vaxet och avlägsna små områden med hår i taget. Om du är orolig för smärta är det bäst att ta ett djupt andetag innan du drar bort remsan eller det hårda vaxet från din hud. Detta gamla trick hjälper till att distrahera dig från smärtan i några sekunder. Ett annat trick är att sätta handen på det nyvaxade området. Trycket kan hjälpa till att lindra smärtan och om du någonsin har varit hos ett proffs, har hen troligen provat denna teknik under din vaxning.

Effektiv vaxning

  • När du vaxar, dras hårstrån bort direkt från roten. Experter förstår att håret kommer växa tillbaka snabbare om det tas bort närmare ytan. När du vaxar hemma är det viktigt att titta efter hårrötter på dina Veet Strips eller Stripless Wax, vilket indikerar att du har fått bort hela roten.

Efter-vax-behandling

  • Det gör alltid lite ont efter en vaxning men detta tenderar att gå bort snabbt. Du har troligen sett ett proffs applicera en kräm på ytan efter att den vaxats. Samma regel gäller även när du vaxar på egen hand. Applicera en gel som lugnar huden, som Aloe Vera, för att ge huden ett skyddande, helande lager.

Du kan bli din egen expert på hudvård på nolltid med de rätta ingredienserna och när du vet hur. Kom bara ihåg att, som vilken skönhetsexpert som helst, – du aldrig ska stressa processen med vaxning. Prova att tända några ljus, sätta på din favoritmusik och viktigast av allt – ta det lugnt och njut av upplevelsen!