Passar harborttagningskramer for alla?

Hårborttagningskrämer är ett fantastiskt alternativ för snabb och smärtfri hårborttagning. De är ett bra val för upptagna kvinnor som är på språng – vissa av produkterna ger dig silkeslena ben inom så kort tid som fem minuter utan att du behöver lämna duschen! Men med sådana bekväma resultat: passar hårborttagningskrämer för alla? Som vi vet finns det många olika hudtyper där ute. Ofta förändras dessa med tiden, till exempel eftersom man genomgår hormonförändringar under en graviditet. Det är viktigt att vara uppmärksam på vad ens kropp är känslig mot och det är uppfriskande att veta att det finns många alternativ när det kommer till sökandet efter len hud som är fri från hår – inkluderat hårborttagningskrämer! Tricket är att hitta den som är rätt för dig.

Hur fungerar det?

Hårborttagningskrämer fungerar genom att de löser upp hårets keratinstrukturer, vilket gör att strukturerna försvagas vid basen vilket leder till att det blir lätt att torka eller tvätta bort håret. Denna process får ofta hjälp av alkaliska kemiska ingredienser som är designade för att säkert bryta ner dessa proteiner. Vanligtvis är det säkert att applicera dessa på huden, men självklart har vi alla olika grader av känslighet, så det är viktigt att ta reda på din egen typ av hud när du utforskar de olika alternativen för hårborttagning.

Bästa tips!

Om du är ny inom hårborttagningskrämer, rekommenderar vi att du testar produkten på en liten yta av din hud varje gång innan du applicerar på hela området.

Kan jag använda hårborttagningskrämer när jag är gravid?

Det finns ingen bestämt regel för hur din kropp kommer att reagera under en graviditet. Dock upplever många kvinnor en förhöjd känslighet i huden och även att tjockare och mörkare hår uppkommer på nya och oönskade ställen på grund av hormonförändringarna i deras kropp. Ju större anledning att hitta den perfekta produkten för hårborttagning för dig! Om du upplever hudkänslighet så kan det vara en god idé att prova en av Veets olika krämer speciellt gjorda för känslig hud och berikade med lugnande ingredienser som Aloe Vera. Så det finns ingen anledning att låta dessa nio månader gå utan att du får uppleva känslan av silkeslen hud!

Jag har känslig hud. Bör jag undvika hårborttagningskrämer?

Återigen, att välja en formula som är designad för känslig hud kan vara rätt val för dig. Lugnande Aloe Vera finns nu i Veets produkter för känslig hud för att underlätta för all eventuell irritation du upplever. Det är också viktigt att se till att du ger din hud lite extra TLC innan och efter hårborttagning. Även enkla knep som att dricka mer vatten och undvika parfymerade produkter kan hjälpa.