Over knaet: Kjollangder genom aren

Över knäet: Kjollängder genom åren

Vi vet alla hur snabbt trender förändrar: det som är “hett” en dag är ute nästa dag. Samma gäller för kvinnligt mode. Det har utvecklats dramatiskt genom åren, speciellt när det gäller kjollängder… Tight bundna korsetter och timglasformade kjolar brukade vara en trend hos kvinnor på det tidiga 1990-talet. Det var inte acceptabelt för kvinnor att visa sina ben så de använde golvlånga kjolar och klänningar för att försäkra sig om att de var helt täckta.

 

Det rytande 20-talet välkomnade klänningar med låg midja som slutade precis under knäet. En väldigt populär stil som vi fortfarande ser i Gatsby-stilen som har tagits upp av modet idag.

 

Även om längder har varierats genom åren beroende på vad som var trendigt för stunden, var uppfinningen av minikjolen av Mary Quant 1965 en upptäckt som förändrade synen på kvinnors mode.

 

Då kvinnor blev mer självständiga och självsäkra, blev det trendigt att visa upp sina ben oavsett om solen sken eller inte. Så, när kjolarna blev kortare, är det ingen överraskning att påtryckningen för effektiv hårborttagning ökade. Vissa av de äldsta former av hårborttagning inkluderar rakhyvlar gjorda av flintor, pincetter, krämer och stenar. En annan form av hårborttagning var valnötsolja och bandage. Som tur är har hårborttagning utvecklats tillsammans med modet. Oavsett om det är hårborttagningskrämer, rakning eller vaxning – finns det en metod där ute som passar varje kvinna. Har du en minikjol eller korta shorts som du bara längtar efter att använda men inte kan eftersom du inte har tid att hinna till salongen?

 

Veet erbjuder ett sortiment av vaxningsprodukter som du kan använda hemma. Veet Spawax Kit ger dig salongsliknande lenhet, men i bekvämligheten av ditt eget hem. Om du vill ta bort hår från mer känsliga områden som din bikinilinje och armhålorna, prova att använda Veet Wax strips with Easy Grip för bästa resultat. Göm inte dina spiror: omfamna dina silkeslena ben och visa upp dem för världen med självförtroende!