Nytt år, nya rutiner? En fräsch startguide

Nytt år, nya rutiner? En fräsch startguide

I flera hundra år har vi firat nyår. Idag, runt hela världen, firar vi genom att samlas ihop och räkna ner de sista sekunderna av det nuvarande året och välkomna det nya med fyrverkerier, musik och ett glas bubbel! Många av oss fortsätter med att fira en ”nystart” genom att skapa löften. Vanliga mål brukar vara att äta mer hälsosamt, börja en ny sport eller även läsa mer böcker. Men vad sägs om att ge din hud mer omvårdnad?

Nytt år? Nytt du!

När det kommer till skönhetslöften brukar februari vara en månad, efter den florerande festperioden, då många av oss ramlar tillbaka i våra vanliga rutiner. Men med lite extra organisation och viktig motivation kan du använda det nya året till att skapa ett nytt du!

Hitta en rutin och hålla sig till den

I en universitetsstudie om nyårslöften, upptäckte professor Richard Wiseman och hans grupp att “de som misslyckades (att uppnå sina löften) inte hade en plan, vilket gjorde så att deras löften kändes som att bestiga ett berg”.1 Studien indikerar att genom att hitta en rutin kan vi lättare börja med nya vanor i våra liv, vilket gör det lättare att förändra sig och det blir mindre av en chock för oss.

Lugnt och försiktigt vinner i längden

Om du mestadels har använt rakning som hårborttagningsmetod kanske du inte är riktigt redo att gå direkt till permanenta metoder som laser eller IPL. Stora förändringar i vanor kan kännas skrämmande, så det kanske är bättre för dig att ta saker långsamt. Även om rakning kanske har varit en snabb och enkel lösning för att få bort oönskat hår kan det även leda till utväxt inom bara några dagar. Vaxning, å andra sidan, kan göra dig len och fri från hår i upp till fyra veckor åt gången. Om du vill börja med vaxning som en del av ditt nyårslöfte kan du ta en titt på våra tips nedan. De kan hjälpa dig att skapa din nya rutin. Din nya vaxningsrutin:

  • Lätt skrubbning är ett bra sätt att få bort döda hudceller som kan orsaka inåtväxande hårstrån. Det är även ett utmärkt sätt att förbereda inför en vaxning då borttagning av döda hudceller gör det lättare för varje hårstrå att åka med i vaxet. För bästa resultat rekommenderar Veet att skrubba 24 timmar före någon behandling.
  • Se till att din hårväxt är rätt längd: om håret är för kort kommer inte vaxet fastna i det.
  • Innan du vaxar: ta en lång dusch eller ett bad. Det varma vattnet är inte bara avslappnande, utan hjälper även till att öppna upp porerna, vilket gör det lättare för hårborttagningen. Du kan även använda några viktiga oljor som får dig att känna dig mer avslappnad.
  • Oavsett om du använder Veets Kalla Vaxremsor eller skämmer bort dig själv med Veet Spawax, är det viktigt att dra i motsatt riktning mot hårväxten.
  • Ha några praktiska pincetter i närheten när du vaxar. Istället för att vaxa samma område för många gånger, kan du enkelt ta bort missade hårstrån med en pincett.
  • Veets vaxningsprodukter kommer även med Veet Perfect Finish Wipes, som kan användas för att ta bort allt resterande vax och göra så att din hud känns mjuk och återfuktad. Se till att göra detta till en del av din nya Veet-rutin!

Oavsett vilken metod du använder: att hålla en rutin är definitivt viktigt när det kommer till hårborttagning. Bli inte avskräckt av en lång lista av skönhetslösningar. En enkel förändring i din hårborttagningsrutin kan hjälpa dig att känna dig som en ”ny du” hela vägen till nästa nedräkning.