Myter och fakta: myter

MYT: Rakning är den mest effektiva metoden för hårborttagning.

Håret växer tillbaka efter bara en dag eller två när du har rakat dig. Med Veet kan du njuta av len hud i upp till fyra veckor och du undviker att få ojämn hud.

MYT: Hårborttagningskrämer kan inte användas i bikinilinjen

Du kan använda Veet hårborttagningskrämer runt bikinilinjen men var försiktig så den inte får kontakt med intima områden. Applicering för nära genitala områden kan ha skadlig effekt.

MYT: Du bör exfoliera samma dag som du tar bort håret.

Exfoliera 24 timmar innan du använder Veets produkter för att uppnå bästa resultat när du depilerar. Det ökar också den silkeslena känslan. 

MYT: Ju oftare du tar bort kroppshår, desto tjockare blir det.

Med regelbunden och upprepad vaxning får du faktisk finare och tunnare kroppshår när de växer ut. Våra hårborttagningskrämer påverkar inte kroppshårens tjocklek överhuvudtaget. Med Veet kan du njuta av den silkeslena känslan längre och var tryggt förvissad om att håren inte är tjockare när de växer ut.

MYT: Personer med känslig hud bör inte använda Veet.

Du kan använda Veet även om du har känslig hud! Vi har tagit fram en produktserie särskilt lämpad för personer med känslig hud. Se efter produkter med "känslig hud" på förpackningen - de har testats dermatologiskt. Vi rekommenderar alltid att först använda produkten på ett litet område för att testa känsligheten. Följ alltid instruktionerna på bipacksedeln i förpackningen.

MYT: Ska jag använda alkoholbaserade produkter i samband med hårborttagning?

För att undvika hudirritation ska du aldrig använda alkoholbaserade produkter före, under eller efter hårborttagning. Ta bort överflödigt vax med Veet Perfect Finish Wipe.

MYT: Varma duschar är bra för huden..

Långa, varma duschar kan torka ut huden. Prova att ta kortare duschar med ljummet eller kallt vatten - det är både bra för din hud och miljön!

MYT: När det är molnigt behöver jag inte använda solkräm.

Ultravioletta strålar kan orsaka för tidig åldring och skada din hud, så skydda dig mot UV strålar med solkräm, även när det är molnigt. Gör det till en naturlig del av din skönhetsrutin!

MYT: Det är svårt att bibehålla en hårfri hud.

Det är lättare att bibehålla en len och välvårdad hud än du tror. Med Veet vax kan du ha en len, hårfri hud i upp till fyra veckor. Du får även färre, finare och mjukare hår när de växer ut igen. Vi hjälper dig med att hitta den hårborttagningsprodukt som passar just din livsstil. Hiitta den perfekta produkten för dig med 'Hitta min Veet-produkt'.

MYT: Varmt vax kan inte tvättas bort med vatten. 

Veet Oriental Hot Wax kan lätt tvättas bort med endast vatten. Andra Veet vaxprodukter får du lätt bort med Perfect Finish Wipe, som också ger din hud lyster och ett jämnt utseende.

MYT: Vaxprodukter är lämpliga för alla

Vaxning är inte lämpligt för äldre personer och diabetiker. Även om vaxning är lämpligt för gravida så kan det ge blåmärken och vi rekommenderar därför Veet hårborttagningskrämer till gravida, diabetikere och äldre personer. Läs försiktighetsåtgärder och bruksanvisning på förpackningen för ytterligare information. 

MYT: Hårborttagningskrämer och rakblad har samma effekt på huden.

Du får lenare, mjukare hud när du använder Veet hårborttagningskräm. Håret tas bort alldeles under huden och de växer ut igen med runda toppar som känns mjukare. Rakblad, däremot tar bort håret alldeles över hudem och lämnar hårda stubbar som får huden att kännas skrovlig.

MYT: Håret växer ut igen lika snabbt oavsett om jag använder kräm eller rakar.

Veet krämer verkar närmre hårroten och därför håller effekten dubbelt så lång tid som rakning. Så du får vacker och len hud med längre verkan än rakning!

MYT: Jag måste slänga tygremsorna som jag får med Veet Oriental Wax när jag har använt dem.

Inte alls! Dessa remsor kan tvättas och återanvändas när de har torkat.

MYT: Man bör vänta minst en månad innan man vaxar igen.

Veet vaxremsor har utvecklats till att kunna ta bort som är endast 1,5 mm, det är som ett sandkorn, så du behöver inte vänta på att håren blir långa innan du kan vaxa igen. Du kan enkelt bibehålla den lena känslan och vara säker på att utväxt hår inte behöver stanna länge!