Mjuk vinterhy

Mjuk vinterhy

När vintern kommer är det sista du vill göra att ta fram dina ben för en kväll av hårborttagning bredvid det kalla duschglaset när de är alldeles torra och spruckna. Gå istället ur ditt viloläge ett tag och återfukta dina ben så att du kan vara redo om du behöver (ofrivilligt eller ej) ta fram dina ben! Det kalla vädret är hårt mot din hud så här är de fem bästa anledningarna till att vaxa och försäkra dig om att behålla din sommarglans året runt:

  • Innan du tvättar ska du skrubba huden och ta bort döda hudceller så att när du kommer till återfuktandet, kommer det inte kännas som att du slår huvudet mot en vägg. Återfukta efter att du har vaxat så att din hud snabbt känner av fördelarna.
  • Vintern är den perfekta tiden för att fokusera på de ställen du ser oftast – det vill säga, ditt ansikte. Tyvärr. Hårorttagning i ansiktet KAN göra ont men med rätt produkt, som Veet Precision Wax & Care, kan det vara över på en sekund och du kommer känna dig mycket bättre efteråt.
  • Njut av fördelarna med vaxning utan att raka emellan så att din hud känns mjukare längre. Om tanken på det får dig att känna dig kall så kom ihåg att rakning uppmuntrar ditt hår att växa ut tjockare vilket betyder att när nästa vaxning kommer, kommer det göra mycket ondare!
  • Om du planerar en snabb utflykt, planera att fixa din bikinilinje några dagar i förväg. Börja med en våtservett innan du vaxar och lägg något kallt på området så att porerna stänger sig så snabbt som möjligt för att förhindra inåtväxande hårstrån efteråt.
  • Då ditt hår på kroppen växer i tre olika nivåer är det viktigt att du fortsätter vaxa så att håret växer i samma takt. Vaxning försvagar även rötterna så att när det är dags nästa gång gör det inte lika ont!

Som de allra flesta av oss, kommer många att ge upp och börja raka. Men det finns flera sätt att hålla det så snabbt och smärtfritt som möjligt. Det viktigaste att komma ihåg är att hålla din hud återfuktad för att hålla den vacker och frisk. Tvätta i ljummet vatten och återfukta direkt efteråt samt innan du går och lägger dig. Andra användbara tips inkluderar att skydda din hud mot extrema temperaturer. Om du är utomhus: ta på dig varma kläder och använd tights om dina ben blir extra torra. När du har värmen på i ditt hus kan du även ställa fram en skål med vatten för att befukta luften. Till sist, fortsätt att dricka mycket vatten!