Komma åt hår under armarna

Komma åt hår under armarna

Armhålorna är, tillsammans med benen, en vanlig kroppsdel att tar bort hår ifrån. Om du bestämmer dig för att ta bort hår från armhålorna är det troligt att du vill göra detta regelbundet, om inte varje dag, vilket dock kan leda till irritation då det är en av de mest känsliga delarna på kroppen. Det finns flera metoder för att ta hand om hårborttagning under armarna. Vi har tagit en titt på tre av de vanligaste, så du kan se vilken som är rätt metod för dig.

  • RAKNING är definitivt den vanligaste formen av hårborttagning. Då denna form av hårborttagning (borttagning av hår ovanför huden) involverar att man drar ett vasst blad över området för att skära av hårstråna så nära roten som möjligt, kan det orsaka små skärsår och skrubbsår med tiden - speciellt om det görs dagligen. Så även om detta för många är den snabbaste och mest bekväma metoden för hårborttagning är detta inte den bästa metoden. Speciellt inte för människor med känslig hud eller tjockare hår som kräver flera omgångar för att avlägsna håret. 
  • VAXNING är en form av epilering, vilket betyder att man tar bort håret från roten. Denna djupare form av borttagning betyder att det tar mycket längre tid för håret att växa tillbaka - nämligen upp till fyra veckor. Förr i tiden var vaxning något som behövdes göras på en salong men nu finns det några utmärkta lösningar för att uppnå samma resultat hemma med både varmt och kallt vax. Vaxning passar bäst på hårstrån som är längre än 2 mm och som helst inte är längre än 5 mm. Därför passar denna lösning inte för dem som villa hålla sig fria från hår dagligen.
  • HÅRBORTTAGNINGSKRÄMER löser upp proteinet i håret precis under huden så det enkelt går av när krämen tvättas bort. Denna metod kan hålla dig fri från stubb i upp till fyra dagar, vilket är längre än rakning. Dessutom blir håret mjukare, med tiden, när det växer håret tillbaka vilket gör att du inte upptäcker de nya hårstråna lika tydligt. Denna metod kan vara lika enkel och bekväm som rakning och du kan till och med göra det i duschen. Det är bra att testa krämen på en litet hudområde på en annan del av kroppen först för att se reaktionen innan du använder den på känsliga områden som dina armhålor. 

    Det finns, som du kan se, flera lösningar - alla med positiva och negativa egenskaper. Det bästa är att prova några olika metoder för att upptäcka exakt vilken metod, eller kombination av metoder, som passar dig bäst.