Kansliga amnen

Känsliga ämnen

Hårborttagning är en viktig del av livet för både killar och tjejer. Att få dina ben perfekt lena för att visas upp i dina nya shorts, en ren bikinilinje för en dag på stranden med dina vänner och de perfekt formade brynen för att rama in ditt ansikte rätt. Alla dessa områden behöver hårborttagning för att få önskvärda resultat men självklart är det som fungerar bra på dina ben inte samma sak som vad som kommer fungera bra på dina ögonbryn. Med det i åtanke, kan vissa delar på din kropp vara mycket känsliga än andra, så svaret kanske inte är en produkt för allt. Som tur är finns det många olika tekniker, även utformade för känslig hud, så med lite forskning kan du välja vilken metod som passar bäst för varje ställe!

Bikini

Bikinilinjen kan vara ett känsligt område för många människor men det är ingen anledning att kasta bikinin. Att använda en hårborttagningskräm för din bikinilinje kan fungera bra då resultaten håller längre än rakning. Var dock noga med att läsa instruktionerna ordentligt innan du använder den. Det är rekommenderat att göra ett test på huden 24 timmar innan du använder produkten för att se till att din hud inte reagerar dåligt. Veet hårborttagningskräm är speciellt utformad för den känsliga huden vid en bikinilinje och i armhålorna så det kan vara en bra idé om du vet att din hud är lite känslig.

Ansikte

Ansiktet är också ett annat känsligt område när det kommer till hårborttagning. Det finns flera olika tekniker som fungerar som plockning, vaxning och trådning. Vardera ger dig kontroll över exakt vilka hårstrån du vill ta bort. Plockning låter dig plocka ett hårstrå i taget och är relativt billigt att göra själv. Trådning är också väldigt populärt, speciellt för ögonbryn. Denna process tar bort all kontakt med krämer och gel som din hud inte kan gilla; inget förutom tråden rör din hud och den slängs efter användning. Det går också väldigt snabbt. Vaxning kan också göras i ansiktet då det tar bort hela hårroten. Det betyder att håret växer tillbaka mycket långsammare, fritt från stubb som kan komma från rakning, och ger dig mer långvariga resultat. Veet Face Precision Wax and Care är ett smart vaxnings-kit speciellt utformat för hårborttagning i ansiktet. Tuben är enkel att använda och låter dig applicera exakt den mängden vax du vill. Den passar även för känslig hud.

Ben

Även om ben inte är ett särskilt känsligt område har vissa människor känsligare hud än andra. Vaxning är en väldigt populär teknik när det kommer till ben då resultaten håller mycket längre än rakning. Om du har känslig hud är Veets Wax Strips för känslig hud speciellt utformad med mandelolja och E-vitamin, som båda är kända för sina fördelar på känslig hud. Rakning kan vara snabbt och effektivt också, men kan dock vara en retsam process för känslig hud. Om du väl rakar dig, se till att använda en kräm eller gel som är fri från hårda kemikalier för att smörja in huden och minimera skärsår.

Vissa områden är mer känsliga än andra och vissa personer är också mer känsliga än andra. Men det behöver inte skapa några problem för dig! Välj rätt teknik för varje område och du kommer vara fri från hår på nolltid!