Hur man tar bort hår med minimal smärta

Vaxning kan vara en källa för smärta och något folk fruktar, vilket gör att många tar till rakhyveln. Detta gör att alla fördelar med vaxning som de byggt upp försvinner. Så behöver det inte vara då årtusenden av erfarenhet av vaxning har lärt oss hur man tar bort hår med minimal smärta - vilket vi gärna vill dela med oss här!

Välj rätt tidpunkt

De två sakerna att tänka på här är att se till att du väljer den rätta tidpunkten för din vaxning: när ditt hår har rätt längd och när du är i rätt tid i din månatliga cykel. Om ditt hår är för kort kommer inte vaxet ha tillräckligt att greppa i och det drar i huden istället för i håret. Din smärtgräns är som högst precis efter din mens (och lägst precis innan) så se till att planera din rutin rätt!

Förbered dig själv

Vax drar inte bara bort håret, utan drar även bort eventuella lager av död hud som finns i området, så det är en god idé att skrubba före – men alltid inte för nära tillfället. Den bästa tiden att göra detta är ungefär 24 timmar innan vaxning. Precis före du vaxar, bör du ta ett långt varmt bad för att öppna upp porer och folliklar. Se till så att din hud är helt torr innan du vaxar, då vatten kan påverka hur bra vaxet fungerar.

Gör tekniken perfekt

När du väl vaxar, är det viktigt att andas. Vår naturliga reaktion på smärta är att andas in snabbt, så det är bra att tänka på hur du gör med din egen kropp! Dra åt huden stramt för att ge håret en enkel utväg och ta ett djupt andetag när du applicerar vaxet. Veets vaxremsor har lätthanterliga flikar som gör borttagningen så snabb och enkel som möjligt, så ta tag i fliken och dra i samma riktning som håret samtidigt som du andas ut.

Ta hand om dig själv

Efter vaxning kommer din hud vara känslig så du bör inte göra något mer för att irritera den - som att skrubba. Vaxning i sig självt fungerar som en slags skrubb, så du behöver inte göra detta! Utöver detta bör du undvika värme och starka deodoranter.

Som ett alternativ, kan du prova en annan, enklare lösning för hårborttagning som hårborttagningskrämer. Dessa fungerar genom att de löser upp roten på håret, vilket gör att de lätt kan tvättas bort med krämen. Effekterna håller inte riktigt lika länge som med vaxning men för dem med väldigt låg smärttröskel kan det vara ett bra alternativ. Så följ dessa steg för att få den kropp du önskar, med minimalt obehag!