Hur du skapar den perfekta slatheten som pa salong - hemma med Veet Spawax

Hur du skapar den perfekta slätheten som på salong - hemma med Veet Spawax

Det är underbart att få skämma bort sig själv då och då, men med tid och ekonomiska begränsningar, är det inte alltid läge att slinka ner till närmaste spa och tillbringa hela dagen där med att koppla av, långt bort från våra vanliga dagliga sysslor. Bortsett från det, kan professionella spabehandlingar vara dyrt, speciellt om du kan tänka dig flera - detta kan verkligen öka på kostnaderna som kan göra hela upplevelsen mindre avkopplande!

Det finns dock ingen anledning att gå miste om upplevelsen! Om du vill unna dig att skämma bort dig själv men inte riktigt har tid och vill undvika att spendera för mycket pengar, kan du enkelt förvandla ditt badrum till ditt eget avkopplande spa för kvällen så att du kan varva ner och vila upp dig i den avslappnade bekvämligheten av att vara hemma hos dig själv.

Musik

De flesta spa spelar lågmäld, lugn musik i bakgrunden så varför inte göra samma sak för att starta upp din kväll? Rätt sorts musik kan få dig att slappna av i både kropp och själ så sätt på din favoritspellista eller sök online efter några lugna, avkopplande musikstycken att spela. Stäng av telefonen eller lämna den i ett annat rum så att ingenting kan störa dig.

Tända ljus

Doftljus med eteriska oljor kan verkligen förstärka en hemmaspa-upplevelse. Tappa upp ett varmt bad, dämpa belysningen och tänd sedan ditt favoritljus för att lugna ditt sinne medan du njuter bort all stress och spänningar i badet. Lavendeldoftljus är perfekt att tända för att slappna av i kroppen eller om du letar efter något lite mer rofyllt och uppfriskande, är eukalyptus också ett bra alternativ . Var noga med att placera ljuset i ett säkert område .

Skrubba

Medan du ligger i badet kan du passa på att ge din kropp en skrubb och exfoliera huden med en saltscrub. Då gör du dig av med alla gifter och döda hudceller som kroppen bär på och lämnar din hud mjukare och smidigare. Passa också på att göra en hårinpackning – massera in rikligt med kokosolja, det kommer göra ditt hår supermjukt och i toppskick efteråt. Bevara mjukheten genom att använda en fuktkräm över hela kroppen medan huden fortfarande är fuktig när du klivit ur ditt bad.

Glöm inte att lägga dina handdukar på ett element innan du kliver i badet så att du kan njuta av varma handdukar när du badat klart.

Avlägsna hår

Samtidigt som vaxning på salong är en trevlig behandling, är det lika lätt att göra det själv hemma. Veet Spawax är ett elektriskt varm vax-kit som är perfekt för att användas i bekvämligheten av ditt eget hem, vilket ger dig resultat som varar i upp till 28 dagar . Medan den är inkopplad och värmer upp ditt vax, avger den ett mjukt, rosa sken och doft för att förstärka den avslappnade spa-känslan. Detta är en Stripless-teknik som innebär att du bara brer ut vaxet och efter att har torkat drar bort det, utan att behöva hålla på med remsor. Detta kan användas på benen, underarmarna och även i bikinilinjen, så att du kan lämna ditt badrumsspa som en hårfri gudinna.

Pedikyr

Det är lätt att glömma bort dina fötter, men att ge dem lite kärlek är enkelt! Sänk ner dem i varmt vatten i 10-15 minuter för att låta huden mjukna. (Nu skulle det också passa bra att lägga en ansiktsmask - sen kan du luta dig tillbaka och koppla av medan du väntar).

Du kan göra din egen fotscrub genom att blanda ihop olivolja, salt och några droppar pepparmyntsolja som också är bra för blodcirkulationen. Gnid in fötterna i cirkulära rörelser runt fotsulan, hälarna och varje tå innan du tvättar av dig och smörjer in en fuktgivande kräm. När dina fötter är torra, fila lite på tånaglarna och avsluta med lite nagellack för en sista touch.

Nu bör du känna dig riktigt härligt avslappnad. Blås ut ljusen och avsluta i sann spa-anda med en varm kopp pepparmintste på soffan i en stor fluffig morgonrock!