Hårborttagning : Hårborttagning av bikinilinjen

En otrimmad bikinilinje är inget man önskar att visa upp för omvärlden. Med Veet är du alltid säkrad en trimmad bikinilinje! Känn dig säker i ditt val av produkt, oavsett om du önskar snabba resultat när du har bråttom eller resultat med verkan i upp till 4 veckor.

  • Testa Veets hårborttagningskrämer för hårborttagning i bikinilinjen. Den är framtagen för enkel hårborttagning och återfuktar din hud. Var noga med att krämen inte kommer i kontakt med intima områden och låt den inte vara kvar på huden längre än vad som anges.
  • Njut av en hårfri bikinlinje i upp till 4 veckor. Välj Veets bikini-vaxremsor för en snabb lösning eller varmt vax för en professionell lösning med längre verkan.

Varför får man röda prickar och hårsäcksinflammation i bikinilinjen?

Röda prickar och inåtväxande hårstrån kan uppstå över hela kroppen. Men ett särskilt sårbart område är kvinnors bikinilinje. Om du får röda prickar och inåtväxter beror det på ett bakterietillstånd i hudens porer och hårsäckar - detta beror oftast på att kvinnor har snäva tajta kläder som kan orsaka hudirritation på grund av friktion.

3 råd - Undvik inåtväxande hårstrån i bikinilinjen efter hårborttagning

Det är lätt att ta bort hår från bikinilinjen med Veet, men eftersom det är ett känsligt område så rekommenderas det att följa våra råd för att säkerställa bästa möjliga resultat och undvika hudirritation så som röda prickar, inåtväxande hårstrån eller hårsäcksinflammation i bikinilinjen.

1) Förhindra inåtväxande hårstrån i bikinilinjen genom att hålla en god hygien.

2) Avlägsna inte håret i flera olika riktningar. Ta bort hårstrån i hårets riktning. Genom att raka mothårs riskerar du att riva sönder huden, och när du kliar eller river ökar du risken för att få inåtväxande hårstrån eller en hårsäcksinflammation.

3) Efter att ha tagit bort håret i bikinilinjen är det viktigt att du efterbehandlar huden, eftersom huden då är känsligare. Använd en lugnande eller kylande kräm efter att du har tagit bort håret i bikinilinjen och undvik att bära tajta kläder och underkläder. Bär istället löst passande bomullskläder de första timmarna för att ge huden tid att återställa sig.


3 råd när du tar bort hår i bikinilinjen med Veet

Hårborttagning i bikinilinjen är enkelt med Veet, men det är ett känsligt område så följ våra råd så att du undviker hudirritation.

  • Testa alltid produkten på en liten del av området som du vill behandla. Följ instruktionerna på bipacksedeln och om du inte upplever negativa resultat inom 24 timmar kan du förtsätta behandlingen. 
  • Du kan använda Veets hårborttagningskräm runt bikinilinjen, men var noga med att den inte kommer i kontakt med intima områden. Applicering på genitalier kan orsaka en skadlig effekt. 
  • Användningstider varierar beroende på produkt. För normal och torr hud gäller 3 till 6 minter. Vara noga med att följa instruktionerna på förpackningen och ta hänsyn till din hudtyp.

Om du använder vaxremsor kan du beskära dem så dem passar delikata hudområden för att underlätta din vaxning.

  • Ingrodda hår kan vara extra besvärliga i bikiniområdet. Exfoliera 24 timmar innan du använder Veet och bär löst sittande bomullsunderkläder så de inte utvecklas. 
  • För att bibehålla din lena hud och undvika hudirritation rekommenderar vi att du inte använder parfymerade produkter, simmar eller solar 24 timmar efter hårborttagning.

Berätta för oss hur du uppnår det bästa resultatet!