Harborttagning Vid Bikinilinjen

Hårborttagning vid bikinilinjen

1946 presenterade Louis Reard sin "Bikini", en tvådelad baddräkt som chockade inte på grund av höjden på byxlängden på benet, utan eftersom den exponerade bärarens navel! Uppkallad efter atollen i Stilla havet där USA utförde tester av atombomber, tog dessa fyra trianglar av material (totalt endast 30cm²!) världen med storm trots att det fanns stort motstånd från början.

Behovet av att ta bort hår från områden som nu blev exponerade resulterade i ett nytt ord: "bikinilinjen", och la till ytterligare en sak för kvinnor att behöva tänka på!

Att hålla bikinilinjen välansad och fri från hår är lyckligtvis inte så svårt numera tack vare nya metoder i att använda hårborttagningskräm eller vaxning hemifrån. Här tar vi en titt på dessa metoder, för att göra hårborttagning så snabbt, enkelt och smärtfritt som det borde vara.

Vax

Vaxning är ett bra alternativ eftersom håren tas bort från roten, vilket betyder att det tar fyra veckor att växa ut igen. Håret som växer ut på nytt är mjukare och finare, vilket innebär mindre besvär för dig. Det finns två metoder som vi rekommenderar och det är kallt vax och varmt vax. Veet hårborttagningsvax för bikini & underarmar är perfekt att använda om du snabbt vill kunna städa upp. Vaxet och remsor i lagom storlek kommer med i paketet så allt du behöver göra är att värma dem i handen, lägga dem på området du vill behandla och dra av med ett enkelt grepp, så följer håret med. Remsorna kan också klippas för att passa kroppens kontur för att garantera ett perfekt resultat. Om du behöver något lite mer omfattande så värmer Veet EasyWax™ elektrisk roll-on upp vaxet för dig. Tack vare det specialutformade huvudet får du salongskvalité i hemmet.

Krämer

Hårborttagningskräm är snabbt och bekvämt - det tar så lite som 3 minuter. Krämen bryter ner håret så att de bryts precis under huden, vilket gör att huden känns mjuk och len dubbelt så länge som vid rakning. Krämerna kommer i olika format: i tub som en klassisk Hårborttagningskräm från Veet, och som spray eller i burk. Applicera krämen på området och låt den börja jobba. Testa att skrapa av lite av krämen efter några minuter och se om håret följer med. Låt inte krämen verka längre än rekommenderad tid. Om du hittar en eller två envisa hårstrån som blev klar, plocka dem med en pincett för att få ett perfekt resultat.

Rakning

Naturligtvis finns det alltid det fruktade alternativet: rakning. Detta borde aldrig vara ditt förstaval eftersom det kan orsaka inåtväxande hår och mörka prickar med underväxt, vilket gör det väldigt svårt att få en prefekt linje – och sen kliar det ju också! Men som vi alla vet finns det ibland inga andra val.

Vid alla hårborttagningsmetoder rekommenderar vi att du först testar på ett litet område av din hud för att se till att du inte får en reaktion. Du bör undvika parfym, kraftiga tvålar eller hudkrämer. Undvik även tajta och stickiga underkläder i tjugofyra timmar efter att ta du har tagit bort hår vid bikinilinjen. För ett fantastiskt resultat, exfoliera huden tjugofyra timmar innan. Skölj området med varmt vatten precis innan behandlingen och torka försiktigt för att öppna upp porerna. Detta gör processen mycket enklare och effektivare när du gör dig redo för stranden.