Metoder för hårborttagning som håller dina ben återfuktade

Metoder för hårborttagning som håller dina ben återfuktade

Det är helt okej att spendera en stor summa pengar på specifika produkter och gå igenom prövningarna med rutinen du använder för hårborttagning, men allt detta hårda arbete kan vara förgäves om du inte tar hand om din hud. När din hud inte återfuktas kan den bli torr och fjällig, vilket gör att den utvecklar ett mönster som påminner om alligatorskinn - detta kan till och med kan spricka och göra ont. Det finns några lätta steg som du kan följa för att försäkra dig om att din hud hålls återfuktad.

  • Drick mycket vatten

Det borde vara ganska självklart att ju mer vatten som finns i din kropp, desto mer återfuktad hålls din kropp – och din hud. Detta handlar främst om hur mycket vatten du faktiskt dricker, men det finns andra faktorer att ta med i beräkningen också.

  • Korta av dina duschar

Det är inte vattnet som gör dig uttorkad, vilket skulle var väldigt konstigt! Det är värmen i vattnet och ångan som bryter ner lagret av olja som skyddar din hud, vilket gör den mindre effektiv till att hålla kvar fukten. Ju längre och varmare dusch, desto mer bryts lagret ner, vilket gör att din hud blir torr och kliar.

  • Håll dig fuktig

Torra miljöer kan göra så att fukten i din hud avdunstar lättare, så det bästa är att försöka hålla en fuktighet i luften. Detta kan enkelt göras med en luftfuktare och om du bor i en extra torr miljö kan det vara bra att ha en medan du sover.

  • Skrubba regelbundet

Att skrubba kan delvis hjälpa med att hålla din hud återfuktad, då det tar bort alla döda hudceller och annat smuts som kan byggas upp. Detta gör att din hud håller fuktighetsnivån där den bör vara och fungerar perfekt.

  • Återfukta!

Det finns gott om produkter som hjälper till att återfukta din hud, men då alla har olika typer av hud är det viktigt att hitta rätt just för dig. Du känner din hud bättre än någon annan, så ta en titt på vad som finns därute och experimentera för att hitta produkten som hjälper till att hålla just dina ben glada och friska. Olika metoder för hårborttagning kan ha olika effekter på din huds återfuktande, men det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för dig.

 

Rakning kan ibland vara skadligt för din huds återfuktande, då de vassa bladen kan skrapa av den oljiga barriären på din hud. För att göra rakningen lättare och snabbare, och därmed göra så att så lite som möjligt av barriären avlägsnas, se till att använda en bra rakkräm eller gel och raka i samma riktning som ditt hår växer.

 

Hårborttagningskrämer bör testas på ett litet område av huden innan användning, då varje persons hud reagerar på olika sätt. Dessa krämer kan till och med återfukta din hud. Vissa, som Veet for Sensitive Skin, innehåller ingredienser som är kända för sina återfuktande egenskaper, samtidigt som du avlägsnar håret!

 

Vaxning är ofta den bästa lösningen för människor med väldigt torr hud. Detta beror på att vaxet kan skräddarsys så det inte har några negativa effekter. Dessutom skrubbar vaxet huden då det tar bort alla döda hudceller. Så var uppmärksam på din huds återfuktande och se till så att du gör allt du kan för att ta hand om den. Vacker len hud kräver mer än bara hårborttagning!

 

Hitta mer hårborttagning här.