Harborttagning hemma

Alla har vi hår på kroppen, även om det på vissa delar av kroppen inte är så önskvärt! Att ta bort oönskat hår kan vara en dyr och ibland pinsam upplevelse så varför inte göra din hårborttagning i avskildhet i ditt eget hem? Det kan vara mycket billigare än att behöva gå till en salong och du kan undvika att behöva gå runt resten av dagen bland folk med en röd panna när du gör dina ögonbryn eller kladdig med rester från en vaxbehandling!

Vaxning

  • Vaxning är en utmärk hemmasyssla som enkelt kan ge dig en salongkänsla. Det kan vara väldigt lätt, speciellt om du har köpt för-vaxade remsor – du värmer bara remsorna genom att gnugga dem i dina händer, applicerar på området där du vill ta bort hår och drar bort. Veets Kalla Vaxremsor kommer med en speciell Easy Grip tab, designad för att hjälpa dig uppnå bra resultat då håret dras bort helt från roten. Det är även enkelt att städa upp genom att endast slänga remsorna i soptunnan när du är klar. Många kvinnor använder denna metod för hårborttagning på området för bikinilinjen, benen och för att ta bort hår från överläppen. Om du letar efter en upplevelse där du kan skämma bort dig själv, kanske du vill använda ett kit med varmt vax. Precis som på salongen, görs detta genom att värma upp vaxet till en kola-liknande konsistens som appliceras på huden,och dras bort med speciella vävda remsor vilket ger ett lent salongsresultat.

Rakning

  • Detta är en vanlig snabbmetod för hårborttagning men kom ihåg: hår börjar ofta växa ut igen efter en dag eller två då rakning endast skär av håret vid hudytan – efter en dag är du tillbaka på ruta ett igen! Dessutom, om du inte är försiktig när du rakar dig kan du få skärsår på din hud eller till och med inåtväxande hårstrån som uppträder som röda bulor. Dessa är speciellt vanliga i den nedre regionen. Det är även en bra idé att applicera någon typ av hudkräm på huden innan du rakar för att hjälpa rakhyveln att glida smidigt.

Plockning

  • Plockning är en väldigt detaljerad teknik där du plockar ett hårstrå i taget genom användning av pincetter. Detta kan vara väldigt tidskrävande men är en perfekt metod för att forma ögonbryn eller ta bort några utstickande hårstrån som kan dyka upp i ditt ansikte. Det är även bra att göra efter någon av de andra metoderna, som t.ex. vaxning eller hårborttagningskräm, för att ta bort eventuella missade strån. Hårstråna måste dock vara långa nog för att kunna nås med en pincett.

Hårborttagningskrämer

  • Detta är perfekt för människor som har låg smärttröskel. Krämen appliceras på huden och fungerar genom att den löser upp hårstrån till gelé-liknande substanser som kan torkas av inom endast 10 minuter. Utväxt efter hårborttagningskräm tar längre tid och syns inte lika mycket som utväxt efter rakning. Detta beror på att rakning endast bryter av håret och lämnar en ojämn yta medan krämer löser upp håret vid hudytan, vilket ger ett lenare resultat och inte lika tydlig utväxt. Med alla dessa alternativ finns det ingen anledning att inte spara tid och pengar och prova hårborttagning hemma.