Håll dina ben mjukare längre

Med sommaren runt hörnet är det dags att tänka på att byta ut de där kvävande jeansen mot shorts och böljande kjolar. Självklart vill vi alla ha sexiga mjuka ben som matchar dem! Att hålla våra ben i toppskick kommer garantera att vi känner oss och ser bra ut, men som säkert de flesta av er vet är det inte en lätt uppgift att hålla våra ben på sin bästa sida hela sommaren.

Det finns många tekniker för hårborttagning men vilka håller våra ben mjuka längst?

Rakning

  • Rakning må vara det snabbaste och enklaste alternativet, då det endast tar några minuter, men resultaten är inte de bästa. Hårstrån klipps av vid ytan, inte vid roten, så det tar bara en eller två dagar innan du börjar se att håret växer tillbaka och du måste raka dem igen. Dessa hårstrån blir även vassa när du rakar dem med en rakhyvel och om du inte är försiktig finns risken att du skär dig, vilket är väldigt vanligt.

Kemisk borttagning

  • En annan populär teknik är hårborttagning som använder en kemisk baserad kräm för att bryta ner hårstråna vid roten. På detta sätt sättet kan du när du har väntat i fem till tio minuter och torkar bort krämen också få med håret. Detta är ett utmärkt alternativ för människor med en låg tolerans för smärta och håller ungefär lika länge som vid rakning. Det betyder också att du slipper skärsår och enkelt kan göra det hemma – Veet har till och med spray-on borttagningskrämer som kan spara tid.

Vaxning

  • Detta är en väldigt vanlig teknik för att ta bort de oönskade hårstråna på dina ben. Du kan köpa färdiga remsor från Veet och göra det i bekvämligheten av ditt eget badrum. Det kanske tar en lite längre stund än rakning men du kan räkna med att hålla dig fri från hår i 2-4 veckor! Se till att skrubba ungefär 24 timmar innan för att undvika inåtväxande hårstrån och hålla dina ben ännu mjukare.

Intense Pulsed Light (IPL)

  • Om vi pratar om hårborttagning som ger längre resultat behöver vi nämna IPL. Men som med allt annat finns det för- och nackdelar. Det kostar mindre än laser och fungerar på liknande sätt men har några fördelar. IPL kan permanent ta bort hårväxt * och även om det kräver fler sessioner än vid andra behandlingar, som laser, kan det bekvämt göras hemifrån.

Hårborttagning laser

  • Utöver IPL har vi även laser som fungerar genom att de förstör hårroten - denna gång med en stark stråle ljus. Denna behandling anses vara ett ganska smärtfritt alternativ. Viss återväxt av hårstrån bör dock räknas med . IPL och hårborttagning med laser är inte lämpliga för alla typer av hud, så det är värt att diskutera med en hårvårdsspecialist eller skönhetsexpert för att förstå riskerna med de olika procedurerna.

Vissa av dessa alternativ fungerar bättre för en typ av person än en annan oavsett hur länge de håller! Alla kommer att ha sin egen favorit, så tänk på att göra det som känns bäst för dig. Vilken metod du än använder, se till att återfukta dina ben efteråt och hålla din hud strålande och fuktig genom att dricka mycket vatten. När du väl är klar, varför inte skämma bort dig själv med en pedikyr och ett par nya skor få den perfekta looken!

* Genomsnittliga minskningen av hår med 54% i tre månader, och 50% i 18 månader den sista behandlingen – undersökning med 62 personer.