Hårborttagning : Vilket är det bästa sättet att få bort oönskat hår?

Tillsammans med benen är armhålorna ett av de områden på kroppen där vi oftast tar bort håret. När du väl har beslutat dig för att ta bort ditt hår i armhålorna är det något du behöver göra relativt regelbundet, om inte varje dag. Men det kan tyvärr irritera huden i området eftersom det är ett av de mest känsliga områdena vi har på kroppen.

Det finns flera metoder för hårborttagning i armhålan, därförvi har satt ihop en guide för de tre vanligaste metoderna nedan, så att du själv kan bedöma vilken hårborttagningsmetod som passar just dig bäst.

 

Rakning

Rakning är en av de vanligaste metoderna som används för hårborttagning i armhålorna. Denna typ av depilering (hårborttagning av hår ovan huden) innebär att du skär av hårstråna med ett rakblad över ett hudområde, för att ta bort håren så nära roten som möjligt. Denna metod kan naturligtvis orsaka små irritationer i huden och hårsäckarna - särskilt om du rakar dig varje dag. Så även om rakning, för många, är det snabbaste och bekvämaste sättet att ta bort hår, så är det kanske inte den bästa lösningen för personer med känslig hud eller tjockare hår.

 

Vax

Vaxning är en form av epilering, vilket innebär att du tar bort håret vid roten. Att ta bort håret vid roten innebär att håret det tar mycket längre tid för det att växa ut igen - upp till 28 dagar. Tidigare var vaxning något man bara kunde göra i en professionell salong. Men nu har det utvecklats bra lösningar för att få samma resultat hemma, med såväl heta som kalla vaxremsor. Vaxning är dock endast lämpligt för hårstrån som är längre än 1,5 mm och det är inte idealiskt för hårborttagning av hår längre än 5 mm. Det är viktigt att du gör ett patchtest 24 timmar före användning.

 

Hårborttagningskrämer

Hårborttagningskrämer löser upp hårets proteiner precis under huden, vilket gör att håret bryts ned och sköljs bort när krämen tvättas av. Med hjälp av krämer för hårborttagning kan du vara stubbsfri i upp till sju dagar, vilket är längre än vid rakning. Håret som växer ut blir finare vilket innebär att ditt hår på benen kommer att synas mindre. Så kräm för hårborttagning kan vara lika enkelt och bekvämt som rakning, och dessutom kan du göra det i duschen. Testa krämen på en litet område hud, på en annan del av kroppen, minst 24 timmar före användning för att se hur din hud reagerar på hårborttagningskrämen.

 

Så, som du ser så finns det ett antal olika alternativ som alla har för- och nackdelar. Därför rekommenderar vi att du provar några olika metoder för hårborttagning för att ta reda på vilken eller vilka alternativ som passar dig bäst.