Fordelarna med Veet Essential Inspiration serien

Fördelarna med Veet Essential Inspiration serien

Efter att ha gömt benen i byxor och tights hela vintern och när solen så slutligen anländer, är det härligt att känna solen mot din hud igen och att känna sig avslappnad på samma gång.

Kanske vill du få dina ben att se smidiga ut när du tar på dig din nya klänning eller ta bort oönskat hår från bikinilinjen när du ska gå ner till stranden och ta dig ett dopp. Om du har bråttom att bli klar och komma ut genom dörren, kan en rakhyvel verkligen kännas frestande att använda – det är ett billigt, enkelt, gör-det-själv-alternativ som kan göras mycket snabbt. Även om det är en mycket snabb process finns också några nackdelar med att använda rakhyvlar.

För det första kommer rakhyveln bara att klippa av håret på ytan av huden, vilket innebär att den eftertraktade jämnheten inte kommer att vara så länge, innan du börjar se att håret växer tillbaka, och du måste göra det igen. Rakning med rakhyvel resulterar även i att håret växer tillbaka igen med en trubbig ände, i stället för en avsmalnande. Detta innebär att det nya håret kommer att ge en illusion av att vara mycket tjockare och skarpare än den gjorde innan. Med rakning löper du också större risk för skärskador i medan du rakar dig, särskilt om du har bråttom.

Att använda vaxremsor, å andra sidan, kan ta lite längre tid att börja med men är mer effektiv på lång sikt eftersom det drar ut håret direkt från roten vilket innebär att det kommer att ta längre tid innan det växer tillbaka igen och håret blir också tunnare och finare än tidigare. Vax fungerar bra för att ta bort hår från de flesta delar av kroppen, oavsett om det är dina ben, armhålor, bikinilinje eller ditt ansikte där håren kommer i en mängd olika former och storlekar! Kalla vaxremsor är mycket lätta att använda hemma och du kan snabbt ta bort stora områden av hår. Eftersom vaxremsorna är klara att användas direkt slipper du också att kladda med löst vax.

Om rakning och vaxning inte är något för dig, det finns också hårborttagningskräm att överväga, vilket är den mest smärtfria metoden för att ta bort hår! Krämen sprids ut över det område där du önskar ta bort hår och fungerar så att det löser upp keratinproteinerna i håret, gör dem till en geléliknande massa som är lätt att ta bort från huden när du avlägsnar krämen. Hårborttagningskrämen jobbar på själv när du har lagt på krämen, så du kan till exempel passa på att borsta tänderna medan du väntar, tills det är dags att tvätta bort den!

Veet Essential Inspirations™ serien innehåller både vaxremsor (som lovar upp till 28 dagar silkeslen mjukhet) och krämprodukter. Vaxet är till 90 % tillverkat av ingredienser med naturligt ursprung. Det innehåller kåda från tallar samt Aloe Vera, känd för sina mjukgörande egenskaper. Dessa ingredienser hjälper huden att återfå fukt, ger näring och gör huden silkesmjuk efter vaxning. Krämerna har en uppfriskande doft och innehåller druvkärneolja, som också är känd för sina mjukgörande egenskaper.

Så, om du inte redan har gjort det, varför inte prova något nytt nästa gång du vill ta bort ditt oönskade hår?