Fordelar och nackdelar med att anvanda harborttagningskramer

I den hårlösa kulturen vi idag lever i, letar skönhetsindustrin alltid efter det lättaste och mest effektiva sättet att hålla din kropp fri från hår. Förutom alla alternativ som finns där ute säger många kvinnor att hårborttagningskrämer är det enda sättet. Det är ett enkelt och smärtfritt sätt att ta bort hår från nästan alla ställen på kroppen. Här är en inblick i hur hårborttagningskrämer har revolutionerat hårborttagningen och varför de kanske är det idealiska valet för dig.

Hur fungerar de?

Hårborttagningskrämer innehåller en viss typ alkaliska kemikalier som på ett säkert sätt reagerar med håret på kroppen. De bryter ner keratinet (proteinstrukturen av ditt hår), vilket gör att det försvagas och löses upp. Detta lämnar håret i ett gelé-liknande tillstånd som användaren enkelt kan torka bort.

För- och nackdelarna

Hårborttagningskrämer är ett av de mest smärtfria sätten att ta bort hår från kroppen på, speciellt i jämförelse med vaxning och rakning. De är ett bra året runt-alternativ för att få bort både stora områden av hår längs benen, men även bra för att ta sig an mindre områden som är svårare att nå så som bikinilinjen. Veet gör det även väldigt enkelt att applicera! Sprid bara krämen över ett område med hår och vänta några minuter innan du tar bort det (var noga med att läsa etiketten för att se den specifika rekommenderade tiden). Under den tiden kan du sysselsätta dig med alla möjliga saker, allt från att borsta dina tänder till att tappa upp ett bad. Att använda hårborttagningskrämer i duschen är ett perfekt tillfälle att göra processen fri från kladd! Krämen sköljs bort tillsammans med håret och sköljs bort i avloppet. Veet har ett specifikt skum designat för duschanvändning som sitter kvar medan du tvättar dig och som kan sköljas bort när du är redo. Om du inte har tillgång till en dusch eller ett bad kan du alltid använda en vanlig kräm som kan tas bort med en spatel men du bör ändå se till att skölja ordentligt efteråt med en varm, blöt trasa. Hårborttagningskrämer finns tillgängliga i alla bra sminkaffärer så det kan vara ett prisvärt alternativ jämfört med att gå till en salong och är därför mycket lättare att passa in i din budget. Till råga på det finns det ingen risk att du får skärsår som du kanske får från rakning. Hårborttagningsprodukter ger dig även ett längre bestående resultat än rakning eftersom de långsamt kan bryta ner håret precis under hudytan precis vid follikeln. Du kanske även upptäcker att utväxten av ditt hår inte är lika stubbig som när du rakar dig då topparna har smalnat av och ofta uppträder mjukare och mindre synliga. Om du har känslig hud bör du dock vara uppmärksam på en reaktionsirritation. Som tur är så har Veet ett helt sortiment inriktat på känslig hud, berikat med Aloe Vera och E vitamin som är kända för sina lugnande egenskaper. Om du dock vill vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du gör ett test åtminstone 24 timmar innan du applicerar krämen för att se så att du inte får någon reaktion. Om du får en negativ reaktion, vet du att den här metoden inte är något för dig. Kom alltid ihåg att det aldrig är en bra idé att använda din kräm på känslig hud . Om du funderar på att testa hårborttagningskrämer, glöm inte att titta på Veets breda sortiment.