Myter och fakta: fakta

FAKTA: Du får inte mörkare hud när du använder Veets hårborttagningskräm.

Du beöver inte oroa dig över att få mörkare hud när använder Veet. Mörkare hud får du endast när din hud blir irriterrad och din hud blir inte irriterad när du använder Veets hårborttagningskräm korrekt. Det bästa resultat får du när du exfolierar 24 timmar innan depilering. 

FAKTA: Du bör förbereda din hud innan hårborttagningen.

En kort stunds förberedelse innan hårtborttagningen är allt du behöver för att uppnå det bästa resultatet med Veet. Tvätta och skölj området som du vill behandla med varmt vatten; det öppnar porerna och rensar bort rester bort från huden. Efterföljande är det viktigt att torka huden noggrant. Följ dessa enkla steg och hårborttagning med Veet kommer vara enkel och effektiv. 

FAKTA: Vaxning gör att håren växer tillbaka långsammare.

Vaxning med Veets vaxremsor tar bort håren från roten så det tar längre tid innan de växer ut igen. Med Veets vaxsortiment kan du njuta av färre, finare och mjukare hårutväxt. 

FAKTA: Tajta kläder kan orsaka ingrodda hår. 

Tajta kläder kan orsaka ingrodda hår eftersom det hindrar utväxten och hårsäckarna blir inflammerade. Det gör sig särskilt gällande i bikiniområdet och rakning gör det bara värre. Exfoliera därför regelbundet och välj istället löst sittande kläder - du kommer både att vara och känna dig vacker utan några irriterande ingrodda hår!

FAKTA: Du bör inte sola alldeles efter hårborttagning.

Du bör vänta 24 timmar innan du solar efter hårborttagning för att undvika brännskador. Din hud är känslig efter hårborttagning så det är extra viktigt att du använder solkräm. Använd solkräm varje dag du vistas i solen eftersom UV-strålar kan orsaka för tidig åldring och skada din hud.

FAKTA: Du bör inte simma alldeles efter vaxning

Välj en annan typ av träning eftersom din hud är mer känslig efter vaxning och den behöver återhämta sig. Vi rekommenderar att du väntar 24 timmar innan du simmar efter vaxning.

FAKTA: Du kan själv ta bort hår.

Självklart kan du det! Veet erbjuder dig lyxen att själv kunna ta bort håren och få den silkeslena känslan. Våra filmer och bruksanvisningar på förpackningen gör hårborttagning enkelt i hemmets trygga ramar. 

FAKTA: Undvik rakning i bikiniområdet

Bikiniområdet är känsligt och även om det kan vara frestande att raka där, rekommenderar vi att undvika det. Rakning kan orsaka ingrodda hår och huden kan torka och du riskerar att få skärsår. Välj istället Veets hårborttagningslösningar och kom ihåg att läsa alla instruktionerna på förpackningen. 

FAKTA: Jag bör testa Veet innan jag applicerar det. 

Testa alltid på ett litet område som du önskar behandla innan du applicerar. Om huden inte irriteras efter 24 timmar kan du fortsätta behandlingen på hela området. 

FAKTA: Stress kan påverka min hud.

Oro kan påverka din hud. Koppla av i ditt sinne, sätt gränser för dig själv och försök att inte låta stress påverka din hälsa. Fokusera på saker som du tycker om och unna dig själv något ibland!

FAKTA: Graviditet påverkar din smärttröskel

Det är en spännande tid och din kropp genomgår många förändringar som kan göra din hud mer känslig mot smärta. Hormonella förändringar och ökat blodflöde i huden kan orsaka olika reaktioner på vissa produkter, därför är det extra viktigt att läsa bruksanvisningen på förpackningen. Vaxning kan orsaka blåmärken när du är gravid så vi rekommenderar istället Veets hårborttagningskrämer under graviditet. Läs försiktighetsåtgärder och instruktioner på förpackningen för ytterligare information.

FAKTA: Jag kan få professionella resultat i hemmets trygga ramar.

Absolut! Alla Veets produkter ger dig fantastiska resultat, men vi rekommenderar att du använder Veet Hot Wax Orientalisk Formula eller Veet EasyWax eftersom de både ger dig professionella resultat och vårdar din hud - med en len känsla i upp till fyra veckor.

FAKTA: Jag bör inte ta bort hår från samma område varje dag.

Vi rekommenderar att vänta minst 72 timmar mellan behandlingar oavsett vilken hårborttagningsmetod som tillämpas. För att din hud ska se så vacker och hälsosam ut som möjligt rekommenderar vi att inte vaxa samma område två gånger under en behandling.

FAKTA: My hud bör vara ren och torr när jag tar bort hår

Det är mycket viktigt att din hud är ren och torr innan du använder Veet. Hudfett och rester från fuktgivande krämer kan hindra hårborttagningskrämer och vax från att ge optimal effekt.

FAKTA: Många olika faktorer påverkar hur min hud ser ut.

Har du någonsin undrar över varför din hud har extra lyster vissa dagar? Då har du säkert följt råden som ger dig vacker hy: Hälsosam mat, mycket vatten, solkräm, begränsad stress och riklig med sömn är enkla sätt att ta fram din huds lyster.

FAKTA: Hårborttagning kan vara extra smärtsamt under menstruation.

Eftersom vaxning tar bort håren från roten kan det göra lite mer ont! Hårborttagning kan vara mer smärtsamt när du har mens eftersom din kropp är mer känslig. Testa Veets hårborttagningskrämer för ett smärtfritt sätt att ta bort hår under denna period. 

FAKTA: Hårborttagning är mer smärtsamt på kalla dagar.

Det är sant! På kalla dagar drar våra muskler ihop sig och spänner huden. Sök dig till en varm miljö som öppnar porerna och reducerar obehag. På kalla dagar rekommenderar vi Veets krämer för en smärtfri hårborttagning. De är väldigt effektiva eftersom de aktiva ingredienserna går ner under hudens yta och upplöser proteinerna som är hårens byggstenar. 

FAKTA: Det är bäst att undvika deodoranter som innehåller alkohol före och efter hårborttagning.

Alkoholbaserade produkter kan orsaka hudirritation och vi rekommenderar att du väntar 24 timmar efter hårborttagningen innan du applicerar dessa igen.

FAKTA: Vaxprodukter ska endast användas en gång.

Av hygienskäl rekommenderar vi att inte återanvända vax som har använts för hårborttagning. 

Det finns ett undantag; om du använder en vaxremsa kan omedelbart återanvända den på samma område för att få bort hår som du inte fick med i första försök, men släng sedan produkten; vaxremsor bör inte återanvändas förutom i detta tillfälle.

Orientalisk vax bör endast användas en gång och ska slängas när det har avlägsnats från kroppen. 

FAKTA: Exfoliering kan motverka ingrodda hår.

Vi vill alla ha en len hud utan irriterande ingrodda hår. Exfoliering tar bort döda hudceller och är ett av de bästa sätten att motverka ingrodda hår. Exfoliera regelbundet - en gång i veckan är optimalt. Om du har känslig hud bör du inte exfoliera lika ofta - varannan vecka är att rekommendera. 

FAKTA: När du trimmar dina kroppshår före vaxning reducerar du obehag under själva vaxningen. 

Eftersom Veets vaxremsor är effektiva på hår som är så korta som 1,5 mm kan du trimma håren på benen, bikinilinjen och armhålor innan vaxning för att underlätta din behandling. Hår som är längre än 5 mm bör trimmas för att reducera obehag under vaxning. Ett extra plus är att din hårborttagning blir mera effektiv och du därmed behöver färre vaxremsor.