Den ultimata guiden till Veet Spawax

Den ultimata guiden till Veet Spawax

Att gå till salongen för en professionell vaxning kan bli en dyr vana. Om du letar efter ett billigare alternativ, varför inte prova att vaxa själv hemma i lugn och ro?

Med dofter som "Purple Lily & Sugar Fig 'och' White Orchid & Vanilla", är Veet Spawax det perfekta alternativet för en salongsperfekt, slät, hemmavaxningsupplevelse. Det behövs inga remsor och gör hela processen mycket lätt att genomföra, plus att det även kan ta bort hår så korta som 2 mm på benen, armarna och bikinilinjen.

Ta bort hår på benen

 • Använd spateln som följer med i paketet. Bred sakta en kort, och inte alltför tunn remsa av det varma vaxet längs benet i riktning mot hårväxten. Det innebär att du börjar vid ditt knä och rör dig ner mot din fotled.
 • Vänta 30 - 60 sekunder tills vaxet känns torrt vid beröring. Låt inte det torka alltför länge, eftersom vaxremsan kan gå sönder om vaxet är för tunt eller för torrt.
 • Håll huden spänd, ta tag i vaxet från änden närmast din fotled och dra bort remsan, i riktning mot hårväxten, så fort som möjligt. Ju snabbare du drar, desto mer hår tar du bort.
 • Om det finns några rester kvar av vaxet, kan du använda Veets Perfect Finish Wipes eller babyolja för att torka bort det.

Ta bort hår under armarna

Armhålorna är lite känsligare än benen och håret växer i båda riktningarna, så det kommer att behöva göras i två delar (omgångar?).

 • Lyft armbågen uppåt för att dra åt huden runt armhålorna så mycket som möjligt
 • På den övre delen av armhålan: med hjälp av spateln, applicera vaxet i riktning mot hårväxten ut mot armbågen
 • Dra av vaxet mot hårets växtriktning, håll den nära huden eftersom du drar tillbaka den mot sig själv
 • På den nedre delen av din armhåla: applicera vaxet i riktning mot hårväxten nedåt och upprepa borttagningen (igen, ta bort håret mot hårväxtens riktning)
 • Torka av efteråt med Veet Perfect Finish Wipes

Ta bort hår i bikinilinjen

Bikinilinjen är ännu känsligare än både benen och armhålorna så använd vaxet på små områden i taget.

 • Håll huden spänd och applicera ett lager av vax med spateln i riktning mot hårväxten
 • Vänta 30 - 60 sekunder tills vaxet känns torrt vid beröring
 • För att ta bort håret, dra tillbaka vaxet mot sig självt, på samma sätt som tidigare, mot hårets växtriktning

Efteråt behöver du inte tömma ut vaxet ur behållaren, det kan stanna där tills du är redo att använda den igen. När du vill rengöra spateln är lätt gjort med en Veet Perfect Finish Wipes.

För att rengöra kanten och utsidan av behållaren, först se till att den är avstängd men fortfarande varm. Försök att se till att låsmekanismen är ren och fri från vax så att den blir lätt att öppna nästa gång. Du kan använda lite babyolja och bomullspads för att torka bort eventuella rester eller så fungerar också Veet våtservetter väldigt bra. Använd slutligen en torr trasa eller lite hushållspapper för att avlägsna eventuella oljor.

Och där har du det; en komplett guide till Veet Spawax, hur man använder det och hur du sen kan njuta av vacker, slät hud i upp till 28 dagar!