Bloggberattelser-min rutin for sondagskvallen

Bloggberättelser: Min rutin för söndagskvällen

Mellan topparna och dalarna på jobbet, studier och ett livligt socialt liv, är det ibland viktigt att ha en speciell tid i veckan som du kan kalla din egen. För många kvinnor är söndagskvällar den perfekta chansen att återfå energi innan måndagen hägrar.

 

Oavsett om det är några extra timmars sömn, en helkroppsbehandling eller bara en chans att njuta av en skål glass och en film, behöver vi alla ge oss själva lite egen-tid. Vi bad några av våra favorit-livsstilsbloggare att summera deras söndagskväll och berätta för oss vad som får dem att känna sig återhämtade och redo för en ny vecka.

 

“Efter en lång tröttsam vecka har söndag blivit min dag för total avslappning. Detta inkluderar oftast en sovmorgon, att läsa en bok och sitta ner och dricka te. Idén är att ha en rutin men inte en vanlig rutin. När kvällen kommer, brukar jag vilja göra mig i ordning. Jag tar en snabb fem minuters-dusch där jag löddrar upp och rakar mina ben och armhålorna, och hoppar sedan ner i badet som förhoppningsvis då är fullt. Söndagar för mig handlar mer om att städa upp än en djup skrubbning. Om jag skrubbar mitt ansikte på söndagar, kommer jag 80 % av gångerna vakna upp med en vacker fläck på mitt ansikte på måndagsmorgonen. Efter att jag är ren och fräsch, brukar jag återfukta min kropp med en återfuktande kräm som har sheasmör i sig. Sen (för att ta vara på ångan i rummet) brukar jag plocka mina ögonbryn och låta ångan lindra smärtan! Varannan eller var tredje vecka, vaxar jag övre läppen med Veets “Face Wax Strips” och det tar bara en minut. Det låter självklart men tricket är att hålla din hud tajt och inte tveka när man drar bort vaxremsan! Om du gör det, kommer det inte vara lika effektivt och du kommer känna av när du drar! En annan behandling som jag gör då och då är att sätta kokosolja i mitt hår och låta det sitta i en timme eller mer innan jag sköljer. För att avsluta det hela brukar jag måla mina naglar och använda en återfuktande mask för att förnya huden.” Av Nasreen @ Lazy Obsession

 

“Söndagskvällar är gjorda för att skämma bort sig själv ordentligt. Jag tycker att det är skönt att ha en dag i veckan för att komma ikapp med alla skönhetsrutiner för att få dig själv att se bra ut och känna dig fantastisk. För att börja det hela lägger jag på en ansiktsmask och eftersom jag får några finnar gillar jag ansiktsmasker som täpper igen porerna och lugnar huden. Efter ansiktsmasken brukar jag ta hand om mitt hår på kroppen. Jag tycker att det räcker att göra det en gång i veckan så att man har koll på allt. Jag brukar börja med mina ben men innan jag tar bort något hår brukar jag skrubba området med en kroppsskrubb eller en handske, detta hjälper till att förhindra inåtväxande hårstrån och gör så att jag inte får kliande ben efter att håret har avlägsnats. När det kommer till att ta bort hår brukar jag använda Veet Hårborttagningskräm – Ben & kropp, den är utmärkt då den fungerar bra på känslig hud. Jag föredrar krämerna framför rakning då de faktiskt minskar ner takten på utväxten. Efter att mina ben är klara brukar jag ta hand om överläppen. Igen, så skrubbar jag och sedan använder jag Veet Face Wax Strips With Easy Grip, jag använder den känsliga formulan för att förhindra irritation då min hud brukar reagera på de flesta produkter men jag har aldrig haft något problem med Veets produkter. Jag brukar vanligtvis bara raka mig under armarna för att det går snabbt och sedan brukar jag avsluta min söndagskväll med att titta på Netflix, som oftast visar The US Office igen och medan jag skrattar åt Michael Scott bukar jag måla mina naglar. När naglarna väl är torra applicerar jag handkräm och kroppslotion på benen och armarna och sen kryper jag ner i sängen och för mig är det den perfekta rutinen en söndagskväll.” Av Lauren @ Makeup By Lauren Marie

 

“Söndagskvällar är ganska speciella för mina skönhetsrutiner. Visst, imorgon är det måndag: tillbaka till jobbet, skolan, universitetet m.m. Men en sak som jag har upptäckt som får min vecka att börja bra är att skämma bort mig själv ordentligt på söndagskvällen. Jag jobbar heltid, så jag älskar att vara förberedd och jag märker att om jag lägger ner några timmar på söndagskvällen så hjälper det min vecka att rulla på lättare (och får mina ben att känna sig mycket lättare” eh…)

 

Det första jag gör är att sätta på rena sängkläder på min säng. Vi kommer tillbaka till det viktiga med det här senare… Jag älskar även att lyssna på musik medan jag skämmer bort mig själv. Just nu älskar jag lite Ed Sheeran och Carly Rae Jepsen. Försök inte ens döma mig. Jag gillar även att tända ljus, helst juldoftande ljus. (Året runt!) Jag tar alltid ett långt bad på söndagar. Det är bara så avkopplande. Jag älskar att använda naturliga badbomber. De är inte bara vackra att titta på (det är dock ett stort plus) utan det gör även fantastiska saker för din kropp!

 

Medan jag häller upp mitt bad brukar jag ta bort mitt smink och rengöra mitt ansikte. Jag gillar även att göra ansiktsmasker på söndagskvällar då det hjälper att bekämpa min envisa akne. Jag tycker att det gör min vecka mycket lättare om jag förbereder min hud så mycket som möjligt på söndagskvällen, så att allt jag behöver tänka på efter ett åttatimmars-pass är att ta bort mitt smink!

 

När mitt bad är klart hänger jag över det i ungefär en kvart, doppar mina tår upp och ner och skållar mig själv tills det är precis under kokningspunkten. Jag tänker för mig själv att varmt vatten öppnar upp porerna och låter min hud rengöras bättre men egentligen är jag bara för lat för att börja blanda i kallvatten. När jag är i badet brukar jag skrubba kroppen och även tvätta den. Jag brukar också göra min rutin för hårborttagning innan jag hoppar ur badet och duschar. Jag har ganska känslig hud så för mina ben och armhålor använder jag Veets hårborttagningskräm med aloe vera och E-vitamin för känslig hud. Jag älskar denna och jag får aldrig någon irritation med den. Jag låter den sitta på mina ben och armhålor i ungefär 6 minuter och sen ställer jag mig i duschen och sköljer av det. Mina ben blir alltid lena och släta till skillnad mot rakning där benen har hårstubb inom endast två timmar – attraktivt!

 

Så när jag är i duschen tvättar jag håret med ett anti-mjäll schampo eftersom jag blivit välsignad med rikligt med mjäll (tack pappa). Jag fortsätter detta med ett återfuktande balsam! Innan jag handdukstorkar håret använder jag några droppar naturlig olja. Mina favoritoljor för håret är de med små hintar av kokos – seriöst, de gör mitt hår så mjukt och krus-fritt.

 

Jag återfuktar alltid när jag kommer ut ur duschen, och på senaste tiden har jag älskat Veet Hair Minimizing Body Moisturiser* för Normal/Torr hud. Denna produkt är verkligen häftig för den återfuktar inte bara, utan hjälper även till att minska takten om håret växer på. 10/10 i min värld, ju längre jag kan vara lat och inte behöva göra min hårborttagningsrutin ju bättre! När jag väl är helt ren och återfuktad torkar jag snabbt håret med en hårfön och plattar det, eftersom desto mindre jag behöver göra på morgonen ju gladare blir jag. Jag tar sedan på mig en mysig pyjamas (okej jag erkänner att det är en ”onesie” 9 av 10 gånger) och fluffiga strumpor och kliver äntligen ner i min säng med fräscha sängkläder. Fräscha sängkläder och återfuktande, hår-fria ben är lika med den absoluta söndagslyckan.” Från Roseanne @ Rosie Posie Pudding and Pie

 

Tack så mycket till alla bloggare som har engagerat sig! Hur är det med dig? Vilken är din ideala rutin för söndagskvällen?

*Endast tillgänglig i vissa länder.