Basta tipsen for slata ben

Under sommarmånaderna vill vi alla vara självsäkra nog att visa upp våra släta ben då det varma vädret kommer med grillfester, festivaler och besök på stranden! Att ha ben fria från hår är en sak, men att hålla dem släta och skinande efter hårborttagning är en helt annan uppgift. Med lite extra KOO (kärlek och omtanke) kan du vara självsäker nog att visa upp dig under en längre tid. Förbered dig: Vilken metod för hårborttagning du än använder, är det väldigt viktigt att förbereda dina ben för att få dem i bra form innan behandlingen. Det är en bra idé att skrubba, och fokusera mycket på de svåra områdena som dina knän och anklar för att få bort all fjällig hud. Detta kan hjälpa till att minska risken för inåtväxande hårstrån och låter vaxet fästa sig vid håret istället för vid död hud, vilket ger slätare resultat. Du kan investera i peelinghandskar eller andra föremål som kan hjälpa dig skrubba på alla delar av din kropp.

Vattentemperatur

  • Ett annat tips är att se till att du inte tvättar dig i vatten som är för varmt, då detta kan göra din hud uttorkad och öka risken för märken från rakhyveln. Självklart bör du inte tvätta dig i iskallt vatten heller. En varm dusch kan vara ett bra alternativ, då temperaturen hjälper till att öppna upp porerna och exponerar hårstrån närmare roten.

Avlägsna

  • Oavsett om du rakar, vaxar eller använder hårborttagningskrämer finns det många olika metoder för att ta bort oönskat hår från dina ben. Om du använder hårborttagningskrämer ska du vara noga med att läsa etiketten. Du vill inte ha dem på för länge då detta kan skada huden. Se även till att göra ett test åtminstone 24 timmar innan du applicerar krämen på ett större område - detta kommer visa om du är allergisk mot kemikalierna i krämen innan du täcker dina ben i den. Om du tänker raka är det bra att byta ut rakhyveln så ofta som möjligt, annars riskerar du att använda ett trubbigt blad vilket inte ger dig den bästa rakningen. Vaxning är ett annat bra hemma-alternativ, speciellt om du vill ha mer långvariga resultat än vid krämer och rakning. Vid vaxning är det viktigt att läsa på etiketten noggrant. När du använder varmt vax ska du komma ihåg att aldrig värma vaxet mer än den indikerade temperaturen.

Efteråt

  • Efter hårborttagningen är det bra att skölja ordentligt så du får bort allt överflödigt gel, vax eller kräm. Undersök resultatet i ett bra ljus så att du inte glömt några fläckar. Det är inte så kul att hitta en yta med oönskat hår när du redan är ute bland folk!

Återfukta

  • När dina ben är torkade är det en bra idé att applicera en fyllig fuktighetskräm eller en body butter. Skrubba in en ordentlig mängd och se till att fokusera på de delarna som är mest torra för att hjälpa till att fräscha upp och återfukta huden. Prova att applicera kräm på benen på kvällen – den kommer sjunka in över natten och göra så att du kan starta din dag med silkeslena ben!