Att välja rätt ögonbrynsform för dig

Att välja rätt ögonbrynsform för dig

Ögonbryn är något av de mest undervärderade delarna av kroppen - de är dock en viktig del av ens ansiktsuttryck och en del av vem du är. Det kan dock vara svårt att veta vilken form som passar dig. Oavsett om du är välsignad med tjocka och buskiga, eller smala och tunna, ögonbryn kan du se till så att de passar perfekt till ditt ansikte. Vi har brutit ner det till fem kategorier av ansiktsformer, med detaljer om de bästa sätten att forma ögonbrynen utefter detta. Vi har även inkluderat några kända namn med kända ansikten för varje form som du kan använda som bryn-idoler samt några instruktioner på hur du kan nå upp till din fulla potential med Veet.

 

 

 

Lång

 

Den långa ansiktsformen utstrålar elegans. När du formar brynen för att passa denna form, är målet att undvika att göra dem längre än de är. Detta kan uppnås med tjocka, raka, horisontella bryn. Dessa bryter upp ansiktet och förhindrar ögat från att vandra upp och ner.

 

Bryn-idoler

 

Jennifer Connelly
Dovima
Jessica Brown Findlay

 

Fyrkantig


En fyrkantig käke är ett slående drag som påminner om klassisk Hollywood-skönhet. Det du behöver tänka på är dock att det, på grund av det detta, ofta tar fokus från resten. Balansera antingen ut detta med tjocka, starka ögonbryn, eller mjuka upp det med försiktiga kurvor.

 

Bryn-idoler

 

Keira Knightley
Marilyn Monroe
Sophia Loren

 

Oval/Rund

 

Denna ansiktsform är gjord av mjuka linjer och därmed kan den även se väldigt sensuell ut. På grund av detta var den ofta idealiserad i klassiska målningar. Den idealiska ögonbrynsformen är en mjuk vinklad båge, för att kontrastera och komplimentera kurvorna.

 

Bryn-idoler

 

Lily Collins
Megan Fox
Maria Callas

 

Hjärta

 

Denna ansiktsform ses ofta som den gulligaste, men skönheter som Grace Kelly har bevisat att den även kan vara lika slående som andra former. En tjock lätt kurva av ett bryn ger kontrast mot vinkeln av hakan och mjukar upp effekten.

 

Bryn-idoler

 

Halle Berry
Carey Mulligan
Grace Kelly

 

Diamant

Diamantformen kan ofta ge sin ägare en exotisk yta och har välsignat de mest slående skönheterna genom historien. Med den här formen är ögonbrynen den vidaste delen av ansiktet. Detta kan brytas upp med hjälp av mjuka kurvor upp och ner som även gör vinklarna mjukare.

 

Bryn-idoler

Emma Watson
Lauren Bacall
Jessica Alba


Hur man får looken

Det finns många sätt att tämja brynen alltefter olika budget och smärttrösklar! Det mest bekväma alternativet för hårborttagning för ansikte vid hemmabruk, med minimal ansträngning och lättast uppföljning, är att använda ett vax som Veet Precision Wax. Detta kan appliceras försiktigt på området, för att försäkra dig om att du endast avlägsnar håret du vill och med endast ett ryck är du närmare till att ha dina perfekta bryn!