5 tips for att forbereda dig infor sommaren

5 tips för att förbereda dig inför sommaren

När nedräkningen börjar och solen börjar dyka upp bakom gråa moln, är det dags att packa ihop dina jumprar, kappor och halsdukar för att göra plats för din sommargarderob - och en bra sommargarderob innebär större möjligheter att visa upp dina ben.

I denna artikel kommer vi gå igenom några saker att tänka på för att få din hud att se så bra ut som möjligt i sommar. På så sätt, är allt du behöver tänka på att komma ut och njuta av solen, äta massor av god mat och tillbringa eftermiddagen vid stranden, parken eller kanske utforska staden.

Hud

Under veckorna fram till sommaren, se till att dricka två liter vatten om dagen för att hjälpa kroppen spola ut alla gifter och återfukta huden. Snart bör du börja märka en stor skillnad på din hud, hur den ser ut och känns.

Du kan också exfoliera huden med en peelinghandske för att ta bort alla döda hudceller, vilket även gör din hud mjuk. Detta kommer också att ge en jämnare solbränna och den kommer också att hålla längre. Var bara på den säkra sidan och använd en hög solskyddsfaktor innan och under tiden du är i solen.

Så fort du kommer ut ur duschen, använd en bra fuktkräm för att låsa in fukt. Du kommer att skina på nolltid!

Hårborttagning

Några dagar innan du vill visa upp din släta hud är den perfekta tiden att börja tänka på din hårborttagningsrutin – eftersom du vill ge din hud tid att vila och rodnaden att lägga sig - men låt det inte gå för lång tid så att håret börjar växa tillbaka för tidigt.

Vax kan vara ett bra alternativ eftersom det tar bort håren precis vid roten. Detta innebär att håret kommer att ta längre tid att växa tillbaka än rakning, som inte tar bort håret från roten. Veet har ett brett utbud av vaxer för olika delar av kroppen, inklusive de mest känsliga, och massor av guider och videor på hur man använder dem.

Om du har känslig hud eller känner att vax inte är rätt för dig, har Veet också en rad hårborttagningskrämer som ett bra alternativ, eftersom det är en helt smärtfri hårborttagningsteknik.

Applicera krämen över området av oönskat hår, vänta under utsatt tid (vänligen läs alltid bipacksedeln i förpackningen) och tvätta sedan bort det - så enkelt är det!

Oavsett vilken metod du väljer, se till att göra ett lapptest 24 timmar innan och följ instruktionerna på förpackningen för att undvika oväntade allergisk reaktion. När du är klar kommer du att ha silkeslen hud som du kommer vara glad över att kunna visa upp!

Manikyr

Fräscha naglar är pricken över i:et till en outfit så varför inte ge dig själv en snabb, hemmamanikyr! Du behöver inte gå till ytterligheter, bara ta bort allt gammalt lack och trimma dina naglar så att alla är i samma längd. Tryck sedan försiktigt tillbaka nagelbanden och plocka fram din bästa sommarfärg att måla dem med! Om du inte är helt stabil när det kommer till att lägga på nagellacket själv, se till att eventuellt spill är helt torrt och hoppa sedan i duschen, ge dina händer en mild scrub och alla misstag tvättas bort och sköljs ner i avloppet!

Solskyddsfaktor

Att skydda din hud från solen kan kännas lite jobbigt att tänka på när allt du vill är att komma ut och njuta av den, men det är mycket viktigt och får inte hoppas över. Investera i en bra solskyddsfaktor och smörj in generöst ca 15 minuter innan du går ut för att ge det tid att tränga in i huden. Glöm inte ditt ansikte – när du köper foundations och fuktkrämer, se till att de har en bra styrka av SPF för att skydda ditt ansikte när du är ute i solen.

Sist men inte minst

Så, du har tagit dig till kvällen innan - kanske du ska på semester i morgon, eller kanske väntar en dag med vännerna på stranden? Allt som återstår att göra nu är att unna dig ett långt skönt bad, tvätta håret och ta det riktigt lugnt!

Njut!